• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Tips om keukenmachines het beste schoon te maken

Tips om keukenmachines het beste schoon te maken
Geplaatst op 07-07-2016

Er bestaan heel veel verschillende keukenmachines. Al deze machines hebben onderhoud nodig, zo blijven de machines mooi en gaan ze langer mee. In dit artikel kunt u voor een aantal keukenmachines tips vinden om schoon te maken. 

Slowjuicer

Een slowjuicer is een keukenmachine die vrij gemakkelijk schoon te maken is. Er kan zeep voor gebruikt worden maar in principe is dit niet nodig. Wanneer er resten in de slowjuicer zitten die er zonder zeep niet uit gaan kunt u een milde zeep hiervoor gebruiken. Verder is er voor het schoonmaken heet water nodig. In een stappenplan wordt vervolgens weergegeven hoe de schoonmaak het beste aangepakt kan worden.

Stap 1: Pulp weggooien
Stap 2: Nadat de pulp is verwijderd kan het zijn dat er toch wat overblijft. Om dit overblijfsel alsnog te verwijderen is het goed om de zeef met de persschroef los te maken.
Stap 3: Verwijder alle pulp van de persschroef.
Stap 4: Met heet water kan vervolgens de stamper, de persschroef en de vulschacht schoon gemaakt worden.
Stap 5: Maak het zeefje schoon met heet water. Eventueel kan hier ook een borsteltje voor gebruikt worden om te zorgen dat de zeef goed schoon is.
Stap 6: Maak de sapschaal schoon en let hierbij op de pulpingang, hier zit vaak nog pulp in.

In principe zijn de 6 bovenstaande stappen voldoende om de slowjuicer schoon te houden. Mocht u eens in de tijd de slowjuicer uitgebreider willen schoonmaken, gebruik dan een sopje om de machine te onderhouden maar wees voorzichtig met de motor.

Blender

Een ander veelvoudig gebruikt keukenapparaat is een blender. Wanneer u dit apparaat vaak gebruikt is het ook wel handig om te weten hoe deze zo efficiënt mogelijk gereinigd kan worden. Sommige onderdelen van de apparaten kunnen in de vaatwasser, dan is het zeer gemakkelijk. Voor de blenders die niet in de vaatwasser kunnen kan het volgende schoonmaakstappenplan worden gehanteerd.

Stap 1: Spoel na elk gebruik de kan goed schoon. Dit kan gewoon onder de koude kraan.
Stap 2: Laat de kraan warm worden en vul de blender tot ongeveer een derde met heet water. Doe dit samen met wat afwasmiddel.
Stap 3: Zet de blender met het afwaswater op de laagste stand aan. Schakel langzaam over naar een hogere stand en laat de blender nog een halve minuut aan staan.
Stap 4: Spoel de blender goed uit zodat er geen soprestjes achterblijven. Droog de blender daarna af of laat het drogen op een vaat-/theedoek.

Wafelijzer

Een wafelijzer kan snel vuil worden. Toch is het maar eventjes werk om een wafelijzer te reinigen.

Stap 1: Laat het wafelijzer helemaal afkoelen met de beide helften open en trek de stekker uit het stopcontact.
Stap 2: Heeft uw wafelijzer uitneembare platen? Dan kunnen deze afgespoeld worden onder de hete kraan.
Stap 3: Kan dat niet? Gebruik dan een vochtig keukendoekje om de bakplaten te poetsen. Zorg ervoor dat de randen niet vergeten worden. Ook de buitenzijde kan gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige doek.