• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Waarop moet u letten bij kopen van een ijsmachine?

Waarop moet u letten bij kopen van een ijsmachine?
Geplaatst op 07-07-2016

Bent u van plan een ijsmachine te kopen om zelf ijs te kunnen maken? Leest u dan eens rustig de onderstaande informatie door. Hierin staan tips waardoor u goed in staat zou moeten zijn om de beste ijsmachine te kopen binnen uw budget.

Hoe werkt een ijsmachine? 

Allereerst dient er een vloeibaar mengsel te worden gemaakt van uw favoriete receptuur waarvan het ijs zal worden gemaakt. Dit mengsel dient u in de ijsmachine te gieten. Het vloeibare mengsel wordt vervolgens langzaam bevroren. Het belangrijkste van ijs is naast de smaak natuurlijk de structuur. Om een goede structuur te krijgen schraapt een automatische schraper in de ijsmachine voortdurend het ijs van de koelcontainer. Doordat dit proces continue wordt herhaald ontstaat er een homogene samenstelling van het ijs. Afhankelijk van het type ijsmachine en de hoeveelheid ijs die wordt gemaakt heeft u na 20 tot 40 minuten vers gemaakt ijs, direct klaar om te serveren. Met vrijwel alle ijsmachines heeft u dus zeer snel, vrijwel altijd binnen een uur, het lekkerste zelfgemaakte ijs in huis!

Een ijsmachine kopen: waarop dient u te letten? 

Machines om zelf ijs te maken worden alsmaar populairder. Het aanbod aan ijsmachines is daarom ook uitgebreider dan ooit tevoren. Een merk als Magimix is een populaire aanbieder die kwalitatieve ijsmachines leveren. Niet voor niets worden de Magimix ijsmachines gebruikt door professionele koks en bekende kookprogramma’s.

Overweeg uw aankoop met onderstaande tips: 

Het koelelement van de machine. Sommige ijsmachines kunnen zelf vriezen zoals de Gelato Expert van Magimix, terwijl anderen over een koelcontainer beschikken die vooraf ingevroren dient te worden. Deze machine zal minder stroom verbruiken, maar hou er rekening mee dat zo'n koelcontainer vrij groot is (de inhoud bedraagt zo'n 1 tot 2 liter). Dit is niet handig wanneer u over een klein vriesvak beschikt. Het invriezen duurt meestal 12 tot 20 uur alvorens de koelcontainer te gaan gebruiken. Indien u dus te allen tijde snel ijs wilt kunnen maken, overweeg dan een zelf vriezende ijsmachine.

De inhoud van de ijsmachine varieert voor machines voor thuisgebruik van 1 liter tot 2 liter. Wanneer u grotere hoeveelheden ijs wenst te maken, kunt u een grotere inhoud overwegen. IJsmachines met een grote inhoud zullen uiteraard wat meer kosten maar wanneer u vaak ijs maakt voor familiefeesten en partijen, wel aan te raden.

De afsluiting van de machine. Het is heel erg raadzaam om een ijsmachine te kopen die voorzien is van een deksel met vulopening. Zo kunt u op een handige manier extra ingrediënten toevoegen tijdens het proces. U kunt zo op ieder moment bijvoorbeeld noten, chocolade of stukjes fruit toevoegen aan jouw ijsmengsel. Er bestaan ook transparante deksels. Deze zijn interessant wanneer u het proces wilt volgen en stoppen wanneer u van mening bent dat het ijs de gewenste structuur heeft.

De uitvoering van de machine. IJsmachines zijn te verkrijgen met RVS (roestvrij staal) kuipen en met aluminium kuipen. RVS is een wat zwaarder materiaal en een tikkeltje duurder. Het heeft wel als voordeel dat het makkelijker te reinigen is. De Gelato Expert van Magimix heeft zowel een vaste en losse RVS binnenkom om ijs te maken dus er zijn geen problemen met vruchtenzuren.

Mocht u onverhoopt toch nog vragen hebben over onze ijsmachines of de hulpstukken, neem dan gerust contact met ons op: info@surprisekookgerei.nl. Wij staan voor u klaar.