• 21 dagen retourrecht
  • NL Gratis verzonden
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Blenders en Staafmixers

Blenders en Staafmixers
Geplaatst op 08-07-2016

Een van de meest gemakkelijke hulpmiddelen voor gebruik in de keuken zijn wel staafmixers en blenders. In bijna iedere keuken zal wel een exemplaar te vinden zijn. En hoewel ze veel overeenkomsten vertonen, zijn het toch twee apparaten met hun eigen sterke en minder sterke kanten. Onderstaande beschrijving zal deze verschillen uiteen zetten waardoor geïnteresseerden het juiste apparaat voor hun eigen situatie kunnen kiezen. 

Staafmixers

Een staafmixer lijkt wel enigszins op een handmixer, maar heeft onderaan de staaf enkele mesjes die zijn beschermd door een in metaal of kunststof uitgevoerde kap. Een staafmixer kan snel en eenvoudig ingrediënten mixen, hakken of pureren. Ook is het een ideaal hulpmiddel om zelf sauzen zoals mayonaise of pesto te bereiden. Een beste staafmixer is veel kleiner van omvang als een blender waardoor het apparaat gemakkelijk is op te bergen. Schoonmaken is door de eenvoudige constructie snel en gemakkelijk. Tenslotte zijn er zowel exemplaren te koop met een vast snoer, of geheel draadloos, waardoor het gebruik eenvoudig en flexibel zal zijn. 

Blenders

Dit apparaat bestaat altijd uit een onderkant waarin de motor en bedieningsknoppen zijn verwerkt, en een bovenkant waarop de schenkkan zal worden geplaatst. De schenkkan is tevens de plaats waar de ingrediënten worden gestopt voordat ze worden bewerkt door middel van enkele messen op de bodem van de schenkkan. Door de schenkkan, die wel een inhoud kan hebben tot wel 1.75 liter, is het mogelijk om gelijktijdig grote hoeveelheden voedsel te bereiden. Een deksel aan de bovenkant zorgt ervoor dat de inhoud niet uit de schenkkan zal spatten. Het resultaat is in de regel een gladdere substantie in vergelijking met een staafmixer. Ook werkt een blender, zeker bij grotere hoeveelheden, sneller. Nadeel is dat een blender groter is en dus meer opbergruimte behoeft. Een beste blender kan zowel blenden, mengen als ook crushen. Dat laatste is een methode om ijsblokjes te verkruimelen. Het apparaat is vooral bekend voor het maken van smoothies, maar ook soepen en gladde beslag voor onder anderen pannenkoeken, zijn eenvoudig te bereiden. 

Schoonmaken

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, hoeft het schoonmaken van beide apparaten geen grote klus te zijn. Doe hiervoor heet water en afwasmiddel in de schenkkan en laat het apparaat 20 seconden draaien. Het resultaat is een schoon apparaat.

Waarop letten bij een staafmixer kopen of een blender kopen

Het is verstandig om vooraf te bepalen waarvoor het apparaat gebruikt gaat worden. De beste blender en beste staafmixer zijn altijd voorzien van diverse standen om de snelheid te bepalen. Dit is noodzakelijk om het proces goed te kunnen doseren. Ook beschikken ze over een pulse knop om harde ingrediënten te bewerken. Beide apparaten kunnen gemaakt zijn van metaal, kunststof of een combinatie van beiden. Zeker als het apparaat zichtbaar in de keuken blijft staan is het design ook een afweging voor aanschaf van het apparaat. 

Kitchenaid, Magimix en Bamix

Gaat u een blender kopen of een staafmixer kopen dan zal opvallen hoeveel soorten en merken er wel niet bestaan. Twee gegarandeerd goede merken voor blenders zijn Kitchenaid en Magimix, voor staafmixers is er Bamix en Kitchenaid. Deze merken combineren topkwaliteit met gebruiksgemak en hebben altijd een luxe uitstraling. Alle bovenstaande voordelen zijn aanwezig waardoor er echt sprake is van een keukenhulp.