• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Hoogwaardige keukenmessen schoonmaken

Hoogwaardige keukenmessen schoonmaken
Geplaatst op 02-07-2016

Uw hoogwaardige keukenmessen schoonmaken en benieuwd welke methode daar het best voor geschikt is? De juiste zorg helpt de hoge kwaliteit van de messen te behouden. U kunt online de messen kopen en door die goed schoon te maken en te onderhouden vervolgens jaren gebruiken.

Het is voor het behoud van uw keukenmessen verstandig om die na het gebruik direct te reinigen. Op die manier krijgen voedingsresten of andere stoffen en materialen niet de kans om de kwaliteit van het mes aan te tasten. Het is over het algemeen verstandig om de messen af te wassen met warm water en daarvoor een vochtige doek te gebruiken. Een beetje afwasmiddel is op z’n plaats. Droog het mes vervolgens zorgvuldig af. Het is van belang dat de messen volledig droog zijn wanneer u die opbergt.

Keukenmessen in de vaatwasser

Online messen kopen die geschikt zijn voor de vaatwasser? De meeste messen zijn in theorie geschikt om die in de vaatwasser schoon te maken. Toch raden we het af om ze daar in te plaatsen. Houten grepen zijn daar uiteraard sowieso niet voor geschikt, maar ook andere messen worden er doorgaans niet beter van. Dat heeft te maken met de manier van reinigen, het schoonmaakmiddel en de duur van een wasprogramma in de vaatwasser.

Wilt u de messen kopen en die vervolgens op de juiste manier schoonmaken? Doe dat dan zoveel mogelijk met de hand. U hoeft de messen dan niet in een korf te zetten. Dat kan schadelijk zijn, aangezien de lemmeten van de messen tegen elkaar aan kunnen komen of zelfs andere bestekdelen kunnen raken. Bovendien kan het mes de kunststoflaag van de korf beschadigen, waardoor er roest in de vaatwasser kan ontstaan.

Zet u de vaatwasser nog niet meteen aan? Dan kunnen kruiden, sauzen of sappen schade aanrichten aan de lemmeten van de messen. Er kunnen vlekken ontstaan of zich zelfs beschadigingen vormen (gatencorrosie). Tenslotte kan een foutieve dosering van het afwasmiddel en glansspoelmiddel leiden tot schade aan de messen. Een set messen kopen en die zo lang mogelijk mooi houden? Plaats ze zo min mogelijk in de vaatwasser en maak ze in plaats daarvan netjes met de hand schoon.

Messen kopen

U kunt online verschillende messen kopen , u heeft de keuze uit diverse modellen. Op zoek naar een complete messenset, een fileermes of wellicht een broodmes? Er zijn daarnaast meer specifieke messen beschikbaar zoals een oestermes of een hakbijl. Blader op uw gemak door de verschillende messen om daar een keuze uit te maken. Door de messen goed schoon te maken zorgt u er vervolgens voor dat u daar zo lang mogelijk plezier van zal hebben. 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Geef uw mening

* = verplicht
Plaatsen