• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Hoe gebruik ik de standen en hulpstukken van de Bamix staafmixer?

Hoe gebruik ik de standen en hulpstukken van de Bamix staafmixer?
Geplaatst op 15-09-2016

Stand I en II van de Bamix staafmixer

De Bamix staafmixer is een model voorzien van 2 standen. Dit betekent dat u met verschillende ingrediënten en gerechten aan de slag kunt. Stand I van de staafmixer is bijvoorbeeld goed geschikt voor recepten die licht en luchtig moeten zijn. Wilt u een kleine hoeveelheid van een bepaald ingrediënt mixen en komt de hoeveelheid niet boven de beschermkap uit? Het is dan verstandig om daar stand I voor te gebruiken, zodat u de kracht beperkt en u daar goed mee kunt werken.

Stand II van de Bamix staafmixer is beter geschikt wanneer u zwaar werk dient te leveren. Dit is de standaard-stand van de staafmixer, omdat het in de meeste gevallen om grotere hoeveelheden zal gaan en u waarschijnlijk slechts af en toe zal zorgen voor lichte en luchtige gerechten.

Het multimes en de mixer

Daarnaast zijn er vier verschillende hulpstukken beschikbaar voor de Bamix staafmixer. Net als bij een aantal andere staafmixers is er sprake van in ieder geval een multimes en een mixer. Het multimes is bijvoorbeeld geschikt om rauwe of gekookte ingrediënten te versnipperen of fijn te hakken. Bovendien kunt u daarmee goed pureren en valt dit hulpstuk te gebruiken om te mixen of te emulgeren.

De mixer van de Bamix staafmixer is aan de andere kant goed geschikt om bijvoorbeeld mayonaise of slasaus te emulgeren. Wilt u beslag en cakedeeg maken of een cocktail of milkshake maken? Ook in dat geval kunt u gebruik maken van de mixer, een handig hulpstuk dat in verschillende situaties goed van pas komt.

De klopper en het vleesmes

De andere twee hulpstukken bij de Bamix staafmixer zijn de klopper en het vleesmes. Zoals de naam van het accessoire al aangeeft kunt u de klopper vooral gebruiken om slagroom en eiwit stijf te kloppen. Daarnaast kunt u dit hulpstuk gebruiken om bijvoorbeeld melk op te schuimen voor op de cappuccino. Wilt u sauzen emulgeren of die luchtig kloppen? Daar is de klopper voor geschikt, net als wanneer u cakedeeg wilt maken.

Tenslotte kunt u in de Bamix staafmixer gebruik maken van een vleesmes. Daarmee kunt u kleine hoeveelheden vlees of vis tot gehakt malen, zowel rauw als bereid. Bovendien kunt u groenten met harde vezels fijn snijden, bijvoorbeeld voor in de soep. Het kan dan gaan om groenten zoals spinazie, bleekselderij, asperges en venkel.

U kunt online een Bamix staafmixer kopen, uiteraard naast de andere producten van dit merk en de andere merken staafmixers die er beschikbaar zijn. We hebben de keukenapparaten en andere producten netjes op voorraad, waardoor we de verzending snel in orde kunnen maken.

Tip: Schiet uw mesje steeds los?

We horen regelmatig dat gebruikers na het jaren veelvuldig gebruiken last krijgen van een loszittend mesje, een oplossing is voorzichtig met een tangetje het asje van het mesje dichtknijpen, deze komt dan weer strakker te zitten.