• 21 dagen retourrecht
  • NL Gratis verzonden
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

GLOBAL: premium quality-messen uit Japan

Geplaatst op 19-10-2016

Revolutionaire vormgeving

Het Japanse GLOBAL-mes kan de vergelijking met gevestigde reputaties onder Europese merken gemakkelijk doorstaan. Het revolutionair vormgegeven heft zal zeker aan de waardering voor de GLOBAL-messen hebben bijgedragen. De schijnbaar naadloze constructie uit roestvrij staal maakt het mes vrijwel ongevoelig voor het vastzetten van bacteriën en ander vuil. En aandacht voor keukenhygiëne is een belangrijk aspect in de horeca, zeer gewaardeerd door keuringsinstanties. Het profiel van het heft zorgt voor een goede grip op het mes, ook bij natte of vet geworden handen.

Superscherp roestvrijstalen snijvlak

De GLOBAL-messen worden gesmeed uit roestvrij staal. Chroom in de legering zorgt in droge omstandigheden voor bescherming tegen roest. De componenten molybdeen en vanadium zorgen voor de fijne structuur waardoor het metaal mede zijn hardheid krijgt. Door tijdens het proces eerst het metaal te verhitten tot 1000 graden Celsius en het daarna tot min 80 af te laten koelen, wordt ten slotte een hardheid van 58 RHC bereikt. De messen zijn zeer goed roestbestendig en scherp te slijpen. De GLOBAL-messen hebben een convex (bolrond) gevormd snijvlak, voor nog betere snij-eigenschappen en langdurige scherpte. Deze vorm maakt het overigens minder geschikt om met een aanzetstaal scherp gehouden te worden.

Blijvende schoonheid en gebruiksgemak

Roestvrij stalen messen zijn niet geschikt om in een vaatwasser gereinigd te worden. In contact tussen de chroomcomponent van het staal met zuurstof uit de lucht ontstaat normaal een beschermende laag. In het vochtige milieu van een vaatwasser kan deze bescherming zich niet ontwikkelen, dus kan er toch roestvorming optreden. Een ander risico is, dat het snijvlak van de scherpe messen de korven in de vaatwasser beschadigen, maar ook zelf beschadigd kunnen worden. Kwaliteitsproducten als de GLOBAL-messen verdienen dat er zorgvuldig mee wordt omgesprongen, bewaar ze dus in een droge omgeving, bij voorkeur in een messenblok. Het koksmes bijvoorbeeld is een van de belangrijkste gereedschappen van de professionele kok. De keuze voor het gereedschap in de keuken is heel persoonlijk, en dat geldt zeker voor de messen die je dagelijks in handen hebt. GLOBAL-messen liggen prettig in de hand, zijn gemakkelijk te hanteren en blijven lang scherp, ook zijn ze goed schoon te houden door het opvallende ontwerp uit één stuk. Ook dat maakt de GLOBAL-messen begerenswaardig voor professional en thuiskok.

Klik hier voor de gehele Global collectie