• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Alessi bestek: 5x handige tips voor het perfecte onderhoud

Alessi bestek: 5x handige tips voor het perfecte onderhoud
Geplaatst op 25-01-2017

Alessi messen met het lemmet naar boven

Vervolgens is het verstandig om zowel de Alessi messen als het andere bestek op z’n kop in de bestekkorven te plaatsen. Dat betekent met het lemmet van het mes omhoog, net als met de spiegel van de vorm omhoog en uiteraard ook met de bak van de lepel omhoog. Op die manier kan het wasprogramma van de vaatwasser zich goed concentreren op de meest vuile delen van het bestek, waardoor die goed schoon worden. Aan de heften is vaak minder sprake van vuil, waardoor het geen probleem is dat die omlaag staat in de bestekkorf. 

Materialen uit elkaar houden

Het is verstandig om de verschillende materialen zoveel mogelijk uit elkaar te houden, bijvoorbeeld binnen het Alessi bestek of wanneer er meerdere besteksoorten bij elkaar staan. Probeer verzilverd bestek los te houden van RVS en aluminium. De verschillende materialen zouden vlekken bij elkaar kunnen veroorzaken, dus probeer de materialen te verdelen over de korven. Het is verstandig om ook de messen afzonderlijk te plaatsen vanwege het risico op beschadiging, het overige bestek mag uiteraard wel gewoon door elkaar.

De machine meteen openen na het wassen

Zodra de vaatwasser klaar is met het wasprogramma is het van belang om het apparaat zo snel mogelijk open te zetten. De zeer warme lucht in de machine kan er anders voor zorgen dat het bestek aangetast raakt, waardoor er opnieuw vlekken kunnen ontstaan. Door de machine meteen open te zetten kan de warmte weg en heeft u daar veel minder last van.

Droogwrijven na het wasprogramma

Tenslotte is het verstandig om het Alessi bestek dat u uit de vaatwasser haalt meteen even droog te wrijven. U kunt er daarmee voor zorgen dat ook het laatste vocht verdwijnt, waardoor het bestek droog de kast of de lade in kan. 

Online Alessi bestek kopen? We zorgen er met het uitgebreide assortiment voor dat u online het bestek, servies en handige apparaten van het hoogwaardige Alessi kunt kopen. Blader er op uw gemak doorheen, we maken de bestelling vervolgens vlot voor u in orde.

dit bericht is geschreven door Patrick Wessels van Wessels Teksten