• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Alessi design artikelen

Geplaatst op 23-02-2017

Alessi

Het Italiaanse bedrijf werd in 1921 opgericht door Giovanni Alessi Anghini in een kleine werkplaats in Omegna, een dorpje aan het meer van Orta. Giovanni was de laatste uit een lange lijn ambachtslieden in metaalverwerking. Vanaf 1924 begint Alessi met het maken van huishoudelijke artikelen van koper, messing en zilver. Veel van de toen geproduceerde objecten uit deze beginperiode zijn onderdeel geworden van het collectieve geheugen van generaties Italianen.

In 1928 verhuist Alessi zijn werkplaats naar Crusinallo, waar het bedrijf nog steeds gevestigd is.

Ontwerpers

In 1932 ontwerpt Carlo, de oudste zoon van Giovanni Alessi en industrieel ontwerper, het thee- en koffieservies Bombé.

Na de oorlog wordt het bedrijf Alessi een moderne industriële onderneming, waar Carlo Alessi zich beperkt tot het management, terwijl zijn broer Ettore Alessi met ontwerpers als Luigi Massoni, Carlo Mazzeri en Anselmo Vitale samenwerkt om mooie design producten te maken.

Andere bekende en meer moderne ontwerpers die voor Alessi functionele artikelen hebben ontworpen, zijn Aldo Rossi, Hans Hollein, Michael Graves, Alessandro Mendini en Enzo Mari.

Philippe Starck

In 1970 wil Giovanni's kleinzoon, Alberto Alessi de tegenstelling tussen massaproductie en ambachtelijke kwaliteit opheffen. Dat lukt hem zeer wel onder andere met de overbekende en zeer succesvolle ontwerpen van Philippe Starck voor Alessi. Vooral de citruspers Juicy Salif is een zeer bekend ontwerp van hem.

Alessi nu

Alessi is door de jaren heen een steeds bekender merk geworden voor huishoudelijke producten. De samenwerking met bekende ontwerpers zorgt voor een jaarlijkse vernieuwing in het productengamma.

Surprise kookgerei heeft een uitgebreid assortiment Alessi artikelen voor de keuken, badkamer en de gedekte tafel, zoals keukenhulpjes, kookpotten, badkameraccessoires, porseleinen serviezen, glazen, bestek, maar ook bijvoorbeeld polshorloges, verlichting en prachtig vormgegeven gieters. Bekijk onze uitgebreide collectie Alessi artikelen op onze website voor functionele mooi ontworpen design artikelen.

Voor de kerstperiode heeft Alessi mooie artikelen, zoals de kerstfiguurtjes met heldere kleuren en grappige gezichtjes voor de kerststal.

Bekijk het Alessi assortiment op Surprisekookgerei.nl en ontdek het gemak van online bestellen. Ook voor de Alessi producten geldt: Orders geplaatst op een werkdag voor 16:00 uur, worden, als de goederen op voorraad zijn, in de regel de volgende dag bij u bezorgd.

Surprisekookgerei.nl is officieel dealer van Alessi. De garantie op de bij ons gekochte artikelen wordt volledig ondersteund door de fabrikant.