Geplaatst op 13-03-2017
Natuurlijk heeft Surprise Kookgerei de Magimix Cook Expert getest en hierin veel heerlijke gerechten uit het bijgeleverde Cook Expert receptenboek bereidt. Crèmesoepen, hachee, bananen brood en fruitsorbet, deze kokende keukenmachine levert een fantastisch resultaat. Door de makkelijke bediening, de multifunctionaliteit en de voorgeprogrammeerde programma's kan zelfs een beginnend kookliefhebber een chefwaardig gerecht in de Magimix Cook Expert bereiden.
Regelmatig demonstreren wij in onze kookwinkel in Roosendaal de Magimix Cook Expert. Van Italiaanse gerechten tot Aziatische gerechten worden in deze keukenmachine bereid. Vooral van de Indonesische rijstpudding Kue Lapis hebben onze klanten genoten. En op verzoek van onze klanten plaatsen wij nu het recept.
Kue Lapis (Indonesische rijstpudding) uit de Magimix Cook Expert
- Voorbereiding: 10 min
- Bereidingstijd: 80 min
- Voor 8/12 personen
- Programma: expert, stomen
- Extra benodigheden: 2 maatbeker, spring-/bakvorm 16 cm, bakpapier
Ingrediënten:
- 400 ml kokosroom/-melk

- 200 g fijne kristalsuiker
- Snufje zout
- 2 pandanbladeren
- 400 ml water
- 250 g rijstmeel
- 50 g tapiocameel
- Rode levensmiddelenkleurstof
- Kokosolie
Handelingen:
- Doe de kokosroom, suiker, zout en pandanbladeren in de rvs-kom.
- Stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 1A/95°C en druk op auto-toets.
- Kokosmengsel even zeven in een beslagkom zodat de pandanbladeren eruit zijn.
- Doe de rijstmeel, tapiocameel en water bij het kokosmengsel en roer ze tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig in 2 maatbeker.
- Doe bij 1 maatbeker 3 druppels rode kleurstof en roer het beslag tot de kleur helemaal gemengd is.
- Spoel de rvs-kom om en plaats de rvs-kom weer op de motor.
- Vul de rvs-kom met 500 ml water en doe de stoominzet in de rvs-kom.
- Bedek de bodem van de bakvorm en bestrijk de gehele binnenkant van de bakvorm met kokosolie.

- Vul de bakvorm met 70 ml van het witte beslag.
- Zet de bakvorm met inhoud in de stoominzet en de rvs-kom met het deksel afsluiten.
- Schakel het STOOM-programma in op 6 minuten/110°C en stoom het laagje beslag gaar.
- Doe het deksel open en giet 70 ml van het rode beslag.
- Schakel weer het STOOM-programma in op 6 minuten/110°C en stoom het laagje beslag weer gaar.
- Herhaal dit meerdere malen tot het beslag op is.
- Laat de Kue Lapis afkoelen en stort hem uit de bakvorm.
