Geplaatst op 26-02-2018
Ingrediënten : 12 Bapao's
VULLING
- 2 eetlepels olie - 1 geschilde ui - 2 geschilde teentjes knoflook - 1 winterwortel 150 gram - 250 gram rundergehakt - 1 eetlepel sambal badjak of brandal - 3 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus) - 1 eetlepel suiker - 1 eetlepel ketoembar (koriander) poeder - 1/8 theelepel nootmuskaat - 1/8 theelepel peper - 1/4 theelepel zout
BROODDEEG
- 300 ml melk - 7 gram gist - 500 gram tarwebloem - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel suiker - 1 ei - 1/2 theelepel zout
VULLING
- Doe olie in de rvs kom, de in tweeën gesneden ui, wortel in stukken van 1 cm. en de knoflook.
- Stel het expert programma in op 20 seconden/snelheid 18/ 0 graden.
- Voeg het gehakt, sambal, ketjap, suiker, ketoembar en peper en zout toe.
- Stel het EXPERT programma in op 8 minuten/ snelheid 1/ 110 graden of ROERBAKKEN programma op 5 minuten.
- De gehaktvulling overscheppen op groot plat bord. Als de vulling te nat is: 2 à 3 eetlepels paneermeel erbij mengen.
- Verdeel de vulling in 12 gelijke delen en laat het afkoelen.
BROODDEEG
- Knip 12 stukjes bakpapier in 9 x 9 cm.
- Doe de melk in de rvs kom en stel het expert programma in op 1 minuut/ snelheid 1A/ 40 graden.
- Voeg de gist toe en stel het BROOD/BRIOCHE programma in.
- Na 1 minuut stopt het programma, voeg de bloem,boter, suiker, ei en zout toe.
- Schakel het programma weer in door op auto te drukken.
- Laat het deeg 30 minuten rijzen.
- Het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uitrollen tot 9 cm dikke rol en snij het in 12 gelijke delen.
- Verdeel de gehaktvulling in 12 delen.
- Neem 1 deeg deel en druk dit uit tot een rondje van 10 cm, pas op dat je het midden niet te dun maakt.
- Leg in het midden van het deeg één gehaktvulling deel en vouw het broodje dicht.
- Draai het broodje met een beetje bloem tot een bolletje en leg het met de sluitnaden naar beneden op een stukje bakpapier.
- Herhaal dit tot alle broodjes gevuld zijn.
- Bedek het met een groot stuk bakpapier, dek ze daarna af met een vochtige doek en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Doe 0,5 liter water in de rvs kom, leg 4 deegbolletjes in de stoominzet en hang deze in de rvs kom.
- Stel het STOOM programma in op 15 minuten/snelheid 0/ 120 graden en zet de dekselknop op de stoomstand.
- Na 15 minuten dit herhalen tot alle broodjes zijn gestoomd
Tip van de chef : gebruik de Magimix XXL stoomkoker voor de Cook Expert zodat u meerdere broodjes tegelijk kan stomen. Variatie in de vulling maakt het nog leuker