Geplaatst op 26-02-2018
Ingrediënten : 16 Bapao's
VULLING
- 2 eetlepels olie - 1 geschilde ui - 2 geschilde teentjes knoflook - 1 winterwortel 150 gram - 250 gram rundergehakt - 1 eetlepel sambal badjak of brandal - 3 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus) - 1 eetlepel suiker - 1 eetlepel ketoembar (koriander) poeder - 1/8 theelepel peper - 1/4 theelepel zout
BROODDEEG
- 300 ml melk - 7 gram gist - 500 gram tarwebloem - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel suiker - 1 ei - 1/2 theelepel zout
VULLING
- doe olie in de rvs kom, de in tweeën gesneden ui, wortel in stukken van 1 cm. en de knoflook.
- stel het expert programma in op 20 seconden/snelheid 18/ 0 graden.
- voeg het gehakt, sambal, ketjap, suiker, ketoembar en peper en zout toe.
- stel het expert programma in op 8 minuten/ snelheid 2A/ 110 graden.
- de gehakt vulling overscheppen op groot plat bord. Als de vulling te nat is: 1 a 2 eetlepels paneermeel erbij mengen.
- verdeel de vulling in 16 gelijke delen en laat het afkoelen.
BROODDEEG
- knip 16 stukjes bakpapier in 9 x 9 cm.
- doe de melk in de rvs kom en stel het expert programma in op 1 minuut/ snelheid 1A/ 40 graden.
- Voeg de gist toe en stel het programma Brood/Brioche in.
- Na 1 minuut stopt het programma, voeg de bloem,boter, suiker, ei en zout toe.
- Schakel het programma weer in door op auto te drukken.
- Laat het deeg 30 minuten rijzen.
- Het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uitrollen tot 9 cm dikke rol en snij het in 16 gelijke delen.
- Neem 1 deel en druk dit uit tot een rondje van 10 cm, pas op dat je het midden niet te dun maakt.
- Leg in het midden van het deeg een eetlepel van de gehaktvulling en vouw het broodje dicht.
- Draai het broodje met een beetje bloem tot een bolletje en leg het met de sluitnaden naar beneden op een stukje bakpapier.
- Herhaal dit tot alle broodjes gevuld zijn.
- Bedek het met een groot stuk bakpapier, dek ze daarna af met een vochtige doek en laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur (20 graden).
- Doe 0,5 liter water in de rvs kom, leg 4 deegbolletjes in de stoominzet en hang deze in de rvs kom.
- stel het expert programma in op 15 minuten/snelheid 1A/ 115 graden en zet de dekselknop op de stoomstand.
- na 15 minuten dit herhalen tot alle broodjes zijn gestoomd
Tip van de chef : gebruik de Magimix XXL stoomkoker voor de Cook Expert zodat u meerdere broodjes tegelijk kan stomen. Variatie in de vulling maakt het nog leuker