• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Wokken met de Bamix staafmixer en Slicesy

Geplaatst op 02-08-2018

Enkele tips

Het versnipperen van groenten gaat het best in de schaal en hakmes van de SliceSy.
Groenten en fruit kunnen in plakken of schijfjes gesneden worden met een van de bijgeleverde schijvensnijders (hulpstukken 4 en 5 in de gebruiksaanwijzing). Wel eerst de groente of het fruit in stukken op maat van de lengte van de vultrechtermond voorsnijden. Deze werkwijze geldt ook voor plakjes fruit voor een taart of voor recepten zoals 'pommes dauphine'.
In blokjes gesneden groenten en fruit: snij de ingredienten in de gewenste dikte in plakken en snipper even kort in de schaal met het hakmes van de SliceSy.
Wie minder vertrouwd is met het samenstellen van een assortiment wokgroenten kan inspiratie opdoen door eens te kijken wat men, al dan niet in diepvriesverpakking, aanbiedt als kant en klaar.. maar weet wel; deze wokgroenten zijn nooit zo vers in de wok te bakken als de groenten die vooraf gesneden zijn met de SliceSy van Bamix.
Bij het wokken eerst al het voorbereidend werk doen; het bakproces gaat namelijk erg snel, omdat de groenten maar heel kort in de wok gebakken hoeven worden. Alle gesneden groenten even in aparte bakjes bewaren.
In principe kun je met olijfolie perfect wokken. In de vakhandel vind je ook speciale wokolie.

Winterse varkensreepjes met prei en spinazie

Ingredienten:

ca. 500 gr. varkenslapjes
wokolie
3 preistelen    
versgehakte peterselie of koriander
120 gr verse spinazie    
kerrie, peper en zout
2 cm verse gember of 2 afgestreken tl. gemberpoeder

Voorbereiding
Snij het vlees in reepjes van 1 cm met de Slicesy voorzien van de grove schijvensnijder (nr. 5). De prei in ringen snijden, daarna de peterselie of voor de liefhebbers de verse koriander even fijnmixen (multimesje of in de prosessormolen). De gember in staafjes raspen met grove rasp (nr. 3) van de SliceSy.
Bereiding
In een eetl. olie de gember 30 seconden bakken, vervolgens het varkensvlees toevoegen. Het vlees in 3 minuten aan alle kanten aanbraden. Op smaak te brengen met peper en zout.
Voeg nu de preiringen toe en een mengsel op basis van wat olie, kerrie en peterselie en/of koriander. Al roerend 4 minuten meebakken. Spinazie toevoegen en 1 minuut meebakken.
Lekker met rijst.

Kipffiet met mosterd en venkel

Ingredienten:

500 gr. kipfilet in reepjes    
zachte mosterd
5 wortelen    
2 glaasjes droge witte wijn 
5 stelen selderij     
1 dl groentebouillon 
2 venkelknollen    
wokolie, peper en zout 
2 sjalotten of een rode ui    
tijm

Voorbereiding
Marineer de kipreepjes in een mengsel van olijfolie, mosterd, tijm, peper en zout. Met de Slicesy de reeds wat verkleinde venkelknollen in fijne reepjes snijden. Daarna de wortelen grof raspen of in plakjes snijden met de grove schijvensnijder en deze schijven even doormidden snijden. Rode ui of sjalotten even snipperen (hakmes).
Bereiding
In een halve minuut de sjalotjes of rode ui roerbakken. Voeg vervolgens de venkel, selderij en de worteltjes toe. Even kort roerbakken en nog 2 minuten op een lager vuur laten nasudderen. Het kippenvlees met de marinade toevoegen en op hoog vuur twee minuten roerbakken. Op smaak brengen met peper en zout. Blussen met de witte wijn. Nog 2 minuten door laten sudderen. Lekker met gekookte aardappelen met peterselie bestrooid.

Vegetarische schotel met erwtjes en munt

Ingredienten:

400 gr. erwtjes (vers of diepvries)    
citroensap
blik artisjokbodems    
kookroom
1 courgette    
sojasaus
100 gr. feta    
blokje tuinkruidenbouillon
een flinke appel    
tijm
6 kleine takjes munt    
oregano
en op het einde een mespuntje cayennepeper
voor de afwerking wat klein gesnipperde (processor of Schaal Slicesy) hazelnootjes

Voorbereiding
Snipper de sjalotten en de munt, snij de reeds geschilde en gevierendeelde appels in blokjes. Besprenkel deze appelblokjes met het citroensap (gaat verkleuring tegen). Snipper de ongeschilde courgette in blokjes (Slicesy courgetteschijven even met hakmes kort snipperen). Feta-kaas met een mes in blokjes snijden.
Bereiding
De sjalotjes in een minuut op hoog vuur roerbakken, daarna een kleine 5 minuten de courgetteblokjes met tijm en oregano meebakken. De appelblokjes, munt, de al dan niet diepgevroren erwten, artisjokbodems, de room en het verpulverde boullionblokje 4 minuten laten meebakken. Pas de laatste minuut de sojasaus en cayenne toevoegen. Gerecht bestrooien met blokjes feta en klein gesnipperde hazelnootjes en meteen opdienen, evt. met een groentenburger.