• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Roggecake maken met de Cook Expert en Airfryer

Roggecake maken met de Cook Expert en Airfryer
Geplaatst op 21-03-2019

Ingrediënten voor de roggecake:

  • 150 g boter of margarine of dieetmargarine
  • 3 eieren
  • 150 g rietsuiker
  • 1 theel. vanillesuiker
  • 1/8 theel. zout
  • 100 g roggemeel
  • 50 g volkorentarwemeel
  • 1 theel. bakpoeder

 

  1. Splits de eieren in eidooiers en eiwittenMagimix Cook Expert eiwit kloppen
  2. Plaats de eiwitkopper in de rvs-kom van de Magimix Cook Expert foodprocessor en mix de eiwitten met het EIWIT-programma tot zich stijve pieken vormen en schep het eiwitschuim in een beslagkom
  3. Doe de boter/margarine, rietsuiker en zout in de rvs-kom van de Magimix Cook Expert foodprocessor mix ze het EXPERT-programma op 2 minuut/ snelheid 6/ 0°C en na 1 minuut doe door de dekselopening de eirdooiers één voor één door de schuimige botermengsel
  4. Schep het schuimige botermengsel voorzichtig door de eiwitschuim
  5. Meng scheppend en in delen het roggemeel, het volkorentarwemeel en de bakpoeder door het beslag
  6. Beboter het bakblik van de Wartmann airfryer met een bakkwastje en bestuif het bakblik licht met bloem
  7. Verwarm de Wartmann airfryer op het BAK-programma 160°C/ 40 minuten
  8. Na 3 minuten voorverwarmen plaats het bakblik met het cakebeslag in de Wartmann airfryer. Na 30 minuten in de airfryer bakken het bakblik bedekken met aluminiumfolie en dan de laatste 10 minuten afbakken in de airfryer