• 21 dagen retourrecht
  • NL Gratis verzonden
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Dit kan je maken met je grillpan

Dit kan je maken met je grillpan
Geplaatst op 17-08-2019

Met een grillpan geef je een lekkere rookachtige smaak aan je maaltijd, zonder dat je daarvoor houtskool nodig hebt. Probeer het uit met deze heerlijke zomerse couscoussalade met gegrilde halloumi en gegrilde aubergine. Halloumi is een Cypriotische schapenkaas die bedoeld is om te grillen. De kaas heeft een ziltige smaak en aparte structuur; een beetje het midden tussen feta en mozarella. We hebben hieronder een heerlijke en gemakkelijk te maken salade, perfect voor een zomeravond in de tuin of in het park (maar ook lekker in de winter). Serveer lauwwarm of koud, met een lekker glas gekoelde witte wijn. Nog geen grillpan in huis? Bekijk ons assortiment.

Ingrediënten:

Voor ongeveer 4 personen:

  • Pak couscous
  • Halloumi (verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, of de Turkse speciaalzaken)
  • Aubergine
  • Diepvriesdoperwten
  • Fijngesneden ui en knoflook
  • Paar dadels
  • Zout, peper, chilivlokken en eventueel andere lekkere (verse) kruiden, zoals koriander en munt.
  • Eventuele toevoegingen: citroen, olijven, andere groenten, noten.

Hoe maak je het?

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de grillpan op het vuur en laat hem heet worden. Laat de halloumi uitlekken en snijd in plakken van ongeveer een halve centimeter. Leg de halloumi in de grillpan en grill aan beide kanten tot er mooie grillstrepen op komen. Snijd de aubergine in schijfjes, dep droop met keukenpapier en besprenkel met een beetje zout. Smeer de schijfjes eventueel voorzichtig in met olijfolie, en leg ze in de grillpan tot ze gaar zijn.

Bak de ui in een pan op laag vuur, in een laagje olijfolie. Strooi er een snufje zout over, zodat de smaak volledig tot zijn recht komt. Voeg een gesneden teentje knoflook toe, laat eventjes meebakken en doe vervolgens de diepvriesdoperwtjes erbij in de pan. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken. Eventueel kan je andere kruiden toevoegen, zoals Ras el Hanout of een snufje kaneel.

Meng het doperwtenmengsel door de couscous, samen met de fijngesneden dadels. Snijd de aubergine en halloumi in stukjes en voeg toe. Breng eventueel verder op smaak met olijfolie en verse kruiden. Eet smakelijk!