• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Cheesecake met frambozensaus in de Magimix

Cheesecake met frambozensaus in de Magimix
Geplaatst op 23-08-2019

Heerlijke cheesecake met frambozensaus met de Magimix foodprocessor. Recept voor 4 - 6 personen.

Voorbereiding 15 minuten, Rusttijd 2 uur

Materiaal:

Ingredienten

  • 200 g speculaas
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 50 g gesmolten boter
  • 50 g poedersuiker
  • 3 limoenen (onbespoten)

Frambozensaus

  • 500 g frambozen
  • 150 g kristalsuiker
  • Enkele druppels citroensap
  1. Mix de van te voren in stukjes gebroken speculaas en de boter in de kom van de Magimix foodprocessor met het grote metalen mes.
  2. Bedek de bodem van een springvorm met de koekkruimels en druk goed aan.
  3. Rasp het groen van de schil van de limoenen.
  4. Klop in de kom van de Magimix met de eiwitklopper de mascarpone, de slagroom, de poedersuiker, de schil en het sap van 2 limoenen.
  5. Verdeel het mengsel met de spatel over de taartbodem.
  6. Laat minstens 2 uur rusten op een koele plaats.

Tip van de chef-kok: Deze cheesecake is ook zonder saus heel lekker.

Voor de frambozensaus

  1. Was de frambozen.
  2. Doe de frambozen en de suiker in de kom van de Magimix met het metalen mes.
  3. Voeg enkele druppels citroensap toe en mix gedurende 1 minuut.
  4. Proef de saus en voeg zo nodig suiker toe.
  5. Zeef de saus om de pitjes te verwijderen.
  6. Koel bewaren.

Tips van de chef-kok: Vervang voor een rode vruchtensaus de helft van de frambozen door aardbeien. Door de Smoothiemix accessoire in de Magimix te gebruiken wordt de saus nog lekkerder.