Geplaatst op 23-08-2019
Heerlijke cheesecake met frambozensaus met de Magimix foodprocessor. Recept voor 4 - 6 personen.
Voorbereiding 15 minuten, Rusttijd 2 uur
Materiaal:
Ingredienten
- 200 g speculaas
- 500 g mascarpone
- 100 ml slagroom
- 50 g gesmolten boter
- 50 g poedersuiker
- 3 limoenen (onbespoten)
Frambozensaus
- 500 g frambozen
- 150 g kristalsuiker
- Enkele druppels citroensap
- Mix de van te voren in stukjes gebroken speculaas en de boter in de kom van de Magimix foodprocessor met het grote metalen mes.
- Bedek de bodem van een springvorm met de koekkruimels en druk goed aan.
- Rasp het groen van de schil van de limoenen.
- Klop in de kom van de Magimix met de eiwitklopper de mascarpone, de slagroom, de poedersuiker, de schil en het sap van 2 limoenen.
- Verdeel het mengsel met de spatel over de taartbodem.
- Laat minstens 2 uur rusten op een koele plaats.
Tip van de chef-kok: Deze cheesecake is ook zonder saus heel lekker.
Voor de frambozensaus
- Was de frambozen.
- Doe de frambozen en de suiker in de kom van de Magimix met het metalen mes.
- Voeg enkele druppels citroensap toe en mix gedurende 1 minuut.
- Proef de saus en voeg zo nodig suiker toe.
- Zeef de saus om de pitjes te verwijderen.
- Koel bewaren.
Tips van de chef-kok: Vervang voor een rode vruchtensaus de helft van de frambozen door aardbeien. Door de Smoothiemix accessoire in de Magimix te gebruiken wordt de saus nog lekkerder.