Geplaatst op 02-09-2019
Is een loempia je favoriete snack? Dan zijn de Magimix foodprocessor en de wokpan twee ommisbare keukenhulpen voor het snel en makkelijk bereiden van je favoriete snack. Met een vingerdruk zijn de ingrediënten in een flits gehakt, gesneden en geraspd. En dan worden ze geroerbakt en gefrituurd in de wokpan.
Ingrediënten voor 40 loempia's:
- 150 g bosui
- 300 g kipgehakt
- 400 g spitskool
- 500 g geschilde winterwortelen
- 5 theel. knorr aromat
- 4 eetl. sesamolie
- 3/4 theel. peper
- 3/4 theel. zout
- 2 eetl. bloem
- 50 ml water
- 40 loempia vellen
- 2 lr zonnebloemolie
- Verhit 3 eetlepels olie in een grote wokpan en hierin het kipgehakt met 1 theelepel knorr aromat aanbraden
- Haal de wokpan van de warmtebron en laat het kipgehakt in de wokpan afkoelen
- Snijd de bosui in drie delen, hak dit in ongeveer 20 seconden fijn in de mini-kom van de Magimix foodprocessor en dan over scheppen in de wokpan bij het kipgehakt
- Doe de schijfsupport met de raspschijf van 4 mm in de grote foodprocessor-kom en rasp hiermee de wortelen
- Doe de geraspte wortelen ook in de wokpan
- Zet dan in de Magimix foodprocessor op de schijfsupport de 2 mm plakjesschijf en snijd hiermee de spitskool
- Doe tevens ook de gesneden spitskool, 4 theelepels knorr aromat, 4 eetlepel sesamolie, peper en zout in de wokpan en het geheel goed mengen. Als het vullingmengsel te vochtig is, dan het vullingmengsel even in een vergiet doen en het vocht laten uitdruppelen
Loempia's vullen en vouwen:
- In een kommetje bloem en water tot een dun papje maken
- Pak een schone theedoek en maak deze ietsjes vochtig met water
- Haal de loempiavellen uit de verpakking en trek alle loempiavellen van elkaar los
- Leg één loempiavel op een vlakke ondergrond met een hoek naar je toe
- Leg de rest van de loempiavellen op de vochtige theedoek en sluit de theedoek zodat ze niet uitdrogen
- Plaats 2 eetlepels van de vulling in het midden, 4 cm boven de hoek en verspreid de vulling in de lengte van +/- 12 cm
- Pak de hoek en vouw deze over de vulling heen
- Rol de loempia voor de helft goed stevig op en vouw de zijden naar binnen
- Bestrijk de randen van de bovenkant met het bloempapje en rol vervolgens de loempia weer verder op
- Leg de gevulde loempia op een dienblad met de naad naar beneden en bedek de loempia’s met een plastic folie zodat de loempia’s niet uitdrogen
- Herhaal dit met de rest van de loempiavellen met de vulling
- Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in de wokpan en frituur de loempia’s aan beide kanten mooi goudbruin. Eventueel kunt u ze ook in de airfryer bakken op 200°C, 15 minuten. Smeer ze dan een beetje in met olie.
De loempia's zijn direct te eten, dus eet smakelijk!
Tip! Wil je de loempia's langer bewaren, dan is het beste om ze ongebakken in een diepvrieszakje of in een vacuumbus in de vriezer te bewaren