Geplaatst op 06-09-2019
Elke chef is verzot op de Bamix staafmixer door zijn veelzijdigheid, zijn stille werking, zijn betrouwbaarheid en hoge toerental. De Bamix staafmixer nog steeds gemaakt in Zwitserland is sinds 1954 een begrip in de kookwereld. Bamix geeft niet voor niets levenslange garantie op de motor. Voor meer informatie bekijk het assortiment Bamix staafmixers bij Surprise kookgerei.
Hallo allemaal!
Of u nu een echte pro in de keuken bent of slechts een beginneling, met dit recept met verse ingredienten wil ik iedereen in de keuken laten genieten. En deze handige keukenhulp Bamix staafmixer zorgt er ook nog een voor dat de bereiding een stuk eenvoudiger wordt. Zie hem als uw persoonlijke souschef waarmee u snel geweldige smaken kunt creeren en uw kookkunsten naar een hoger niveau kunt brengen met dit fantastische recept. In de Jamie Oliver special Edition box worden er nog veel meer meegeleverd. Superideaal voor die megadrukke dagen waarop er snel een fatsoenlijke maaltijd op tafel moet staan.
Het is geen geheim dat men het grootste plezier aan het koken pas beleeft als men aan tafel zit te eten, dus in het bijgeleverde boek van de Bamix Jamie Oliver Edition geef ik u een paar heerlijke recepten waarmee u met de Bamix staafmixer kunt expirimenteren - van een heerlijke zachte humus of een gezonde fruitsundae tot een heerlijk ruikende Thaise curry! Wat u ook klaarmaakt, pak hiervoor gewoon het juiste hulpstuk om de bereiding te vergemakkelijken en u heeft binnen mum van tijd uw zelfgemaakte heerlijkheid op tafel staan. Bovendien kunt u er volledig op vertrouwen dat deze betrouwbare Bamix staafmixer u nooit zal teleurstellen! De Bamix staafmixers zijn namelijk duurzaam, dus wees er zuinig op zodat u er lang plezier van kunt hebben!
BIG LOVE & HAPPY COOKING!
Jamie Oliver
Superfruit Sundae
Het mooie van dit ontbijt is dat u hem de avond van tevoren kunt voorbereiden, zodat u 's-ochtends de dag stressvrij op een gezonde manier kunt beginnen. Voeg gewoon uw favoriete fruittoppings toe, pak een lepel en genieten maar!
ingredienten 4 porties, bereidingstijd 20 minuten, plus koeltijd 's-nachts:
- 1 rijpe mango
- 1 rijpe passievrucht
- 80 ml kokosmelk
- 40 g chiazaadjes
- 1 limoen
- 40 g gemengde noten en zaden
- 50 g havermoutvlokken
- 1 eetl vloeibare honing
- 250 g gemengde bevroren bessen
- 1 snee volkorenbrood
- 100 g natuur- of soja-yoghurt
- 300 g gemengd vers fruit, zoals passievrucht, papaja, bosbessen of frambozen
Bereiding:
- Schil en ontpit de mango, snij het vruchtvlees in blokjes en doe deze in de mengbeker. Halveer de passievrucht, schep de zaden en het vruchtvlees in de Bamix mengbeker en giet de kokosmelk erbij. Mix alles met het Bamix multi stermes tot een homogeen fruitmengsel (eventueel in een paar stappen)
- Roer de chiazaadjes door het fruitmengsel en rasp daarna de limoenschil met een Microplane rasp er overheen. Knijp de limoen erboven uit.
- Verdeel het mengsel over 4 glazen of drinkbekers, bedek deze en laat ze een nacht in de koelkast staan.
- Plaats een grote koekenpan op een medium hete warmtebron. Hak de noten grof met een koksmes en doe ze samen met de zaden en het havermout in de pan. Rooster ze gedurende een paar minuten totdat ze goudbruin zijn. Doe ze in een kom, giet de honing eroverheen en roe alles goed door. Bedek de kom en laat hem een nacht in de koelkast staan.
- Doe de bevroren bessen de volgende morgen in de Bamix mengbeker, verkruimel het brood erover en voeg de helft van de yoghurt toe. Mix het geheel tot een grove ijstextuur (eventueel in een paar stappen).
- Pak de glazen of bekers uit de koelkast en verdeel het bessenmengsel. Maak iedere sundae af met een dot yoghurt, strooi het kleverige havermengsel eroverheen en garneer hem met vers fruit.