• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

SAMURA - Een symbiose van Japanse messentraditie en Europese betrouwbaarheid

SAMURA - Een symbiose van Japanse messentraditie en Europese betrouwbaarheid
Geplaatst op 13-12-2019

Over SAMURA - Een symbiose van Japanse messentraditie en Europese betrouwbaarheid

De eerste productlijnen begonnen in 2003 met de Japanse bedrijven MAC en Mcusta.

De eerste lijn van keramische messen werd uitgebracht in 2008 en SAMURA maakt haar messen sinds 2010 op productielocaties in vier landen. Momenteel produceert het 18 meslijnen en een groot aantal keukenaccessoires met jaarlijks minstens drie nieuwe lijnen.

Japanse filosofie en tradities zitten diep in SAMURA. SAMURA is er absoluut zeker van dat een Japans mes beter snijdt dan een Europees. Japanse messen blijven scherper en behouden hun scherpte langer, maar de zwakte van veel authentieke Japanse messen is te fragiel en te hard. Ze vereisen echter speciale zorg en kunnen gemakkelijk worden beschadigd. Ze roesten ook snel, omdat ze zijn gemaakt van koolstofstaal.

SAMURA loste deze tekortkomingen op en hield alleen het belangrijkste - Japanse snijprestaties. 4 jaar experimenteren creëerden SAMURA - een symbiose van Japanse messentraditie en Europese betrouwbaarheid.

SAMURA-messen zijn gemaakt van het beste Japanse en Zweedse staal, gehard tot 58 - 61 HRC. De messen hebben een Japanse vorm en lopen taps toe, waardoor ze fantastische snijprestaties krijgen.

Geslepen in een hoek van 17 graden, meer dan bij normale Japanse messen, maar minder dan bij Europese messen. De beste moderne materialen worden gebruikt voor het handvat: Micarta, G10, gestabiliseerd hout, plastic met een soft-touch coating, Kraton, en composieten (afhankelijk van de serie). Het productieproces is 90% handmatig en alle SAMURA-messen worden met de hand geslepen op wetstenen.