Geplaatst op 07-09-2021
Al vanaf dag één dat de Magimix Cook Expert bij Surprise Kookgerei wordt verkocht, gebruiken we deze multifunctionele kokende keukenmachine zelf als blender, foodprocessor, mixer, rijstroker, slowcooker, stoomkoker, sous vide en roerbakapparaat.
Met de drie transparante kommen en de foodprocessorfunctie hebben we heerlijk brood, cake, smoothies, dipsausen, groenten- en vleesgerechten bereidt. Het hakken, snijden, raspen, kneden en mixen van voedsel met de Magimix Cook Expert gaat net zo fantastisch als de Magimix Cuisine System 3200 XL, 4200 XL, 5200 XL. Wel kan bij de Magimix Cook Expert met de foodprocessor functie ook de snelheid worden geregeld, zodat het bereiden van voedsel met de juiste snelheid soms een nog mooier resultaat geeft.
Tevens hebben we in de dubbelwandige rvs-kom in combinatie met de inductie onze favoriete warme gerechten zoals romige soepen, kipcurry's, Indonesiche stoom-/stoof-/roerbakgerechten, banketbakkersroom, sabayon en vla gemaakt. Dankzij de automatische programma's, de tijdinstelling en de temperatuurinstelling van 30°C tot 140°C (tot op 1°C precies) maken we met gemak de complexe maaltijden zonder altijd erbij te blijven. Iedere keer weer genieten we van het heerlijke resultaat en omdat we vaak niet erbij hoeven te blijven krijgen ook meer tijd voor andere leuke hobby's.
Kortom, wekelijks genieten we van het gemak en de voordelen van de Magimix Cook Expert. Tevens krijgen we na ieder gebruik van deze multifunctionele kokende keukenmachine weer culinaire inspiraties, zoals marshmallow maken met de Magimix Cook Expert. Het resultaat is zo lekker dat we ons jackfruit marshmallow recept in deze blog ook toevoegen.
Benodigdheden voor het maken van marshmallow in de Magimix Cook Expert:
- Magimix Cook Expert
- 2 beslagkommen
- Rechthoekige schaal/bakvorm
- Bakpapier
- Siliconen spatel
Ingrediënten voor het maken van marshmallow:
- 15 gr gelatineblaadjes
- 3 eiwitten
- Snufje zout
- 110 ml water
- 240 gr suiker
- 50 gr honing
- 1-2 theel. jackfruit (nangka) essence/smaakstof
- 50 gr geraspte kokos
Marshmallow bereiden in de Magimix Cook Expert:
- Doe de gelatineblaadjes één voor één in een beslagkom met koud water.
- Bevestig de eiwitklopper in de schone en droge rvs-kom van de Magimix Cook Expert. Doe de 3 eiwitten en een snufje zout in de rvs-kom. Neem de dop van het deksel en schakel het programma STIJFGEKLOPT EIWIT in.

- Haal de rvs-kom van de motor af en schep het stijf opgeklopte eiwit over in een beslagkom.
- De rvs-kom even schoon spoelen en plaats hem op de motor van de Magimix Cook Expert.
- Doe het water, de suiker en de honing in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/ snelheid 2/ 125 °C.
- In de tussentijd de gelatineblaadjes uit het water halen en goed uitknijpen, zodat er zo min mogelijk water in zit. Verdeel ze over het stijf opgeklopte eiwit.
- Als het suikermengsel op temperatuur is, direct maar wel beetje bij beetje en met een siliconen spatel roerend toevoegen.
- Doe het marshmallowmengsel en de jackfruit-essence in de rvs-kom.
- Plaats de eiwitklopper in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/ snelheid 3/ 0 °C.

- Doe het bakpapier in de schaal/bakvorm en strooi een deel van de geraspte kokos over de bodem.
- Giet het marshmallowmengsel in de schaal/bakvorm en verdeel ze met de siliconen spatel over de schaal/bakvorm.

- Zet de marshmallow weg op kamertemperatuur. Na ongeveer 4 uur is de marshmallow hard genoeg om aan te snijden.
- Snijd de marshmallow in stukjes van 4 cm x 4 cm en wentel ze in de geraspte kokos.
Tip! Als je niet van jackfruit of kokos houdt, vervang de jackfruit-essence met je favoriete essence en vervang de kokos met poedersuiker.
Eet smakelijk en veel Magimix Cook Expert plezier!