• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

De geschiedenis van Remi Cafe Gran Riserva Superiore koffiebonen

Remi Cafe koffiebonen, de oorsprong
Geplaatst op 10-11-2021

LOGO REMICAFE MILANO (1)

De geschiedenis van Remi Cafe 'koffiebranderij heeft een bijzondere oorsprong, jong gebrand maar met een ver verleden, het begon allemaal bij toeval, dankzij de verhalen van de grootmoeder van de eigenaar Mirco Remitti. De broers van de grootmoeder, die in 1909 naar Amerika emigreerden, brachten als cadeau voor hun vader rauwe koffiebonen naar Italië, die hij rudimentair roosterde in een kastanjepot. De pot is gevonden door Mirco in 2009 en met een snufje trots maar met de diepe wens om de tradities, de herinnering aan hun voorouders te herstellen, kunnen we met zekerheid zeggen dat de geboorte van onze koffie zijn wortels heeft in de geschiedenis van onze familie , van ons huis, gebouwd in 1844 in een klein stadje in de Toscaans-Emiliaanse Apennijnen: Barigazzo.

Onze eerste koffiebonen melange die we creëerden was de GRAN RISERVA SUPERIORE, een 100% Arabica-melange, verkregen met een melange van de beste Arabica-koffiebonen ter wereld!

Hoewel koffie het stereotype beeld heeft van een plant die inheems is in Midden- en Zuid-Amerika, is in werkelijkheid Afrika het geboorteland!

De gemiddelde levensduur van een koffieplant is ongeveer 15 jaar, het aantal oogsten varieert van zes tot acht per jaar, afhankelijk van de regenval. Voor de boer komt elke plantage overeen met een kwekerij, zijn moestuin, het voorwerp van alle aandacht, een kwestie van overleven. In feite is het "een keten van knowhow", dat wil zeggen, de vrucht van koffie, de koffiebes, produceert slechts twee kleine bonen, die worden gewassen, gedroogd, gesorteerd, geselecteerd en uiteindelijk geroosterd.

Als we genieten van een GRAN RISERVA SUPERIORE-koffie, drinken we een drankje dat zaden van de Coffea Arabica-plant bevat. Deze zaden bevinden zich in hun fruit, dat vanwege de intens rode kleur met verschillende termen wordt aangeduid: "koffiebes" of "koffiekers". De rijpe steenvruchten, intens rood van kleur, worden verzameld met drie hoofdsystemen: Plukken, strippen, mechanische verwerking.

De mengfase is zeker fundamenteel voor het succes van een goede espresso. Voor een adequate menging van de koffie, GRAN RISERVA SUPERIORE, hebben we rekening gehouden met verschillende aspecten van de grondstof: Arabica, of het nu natuurlijke of gewassen koffie is, of het nu Zuid-Amerikaans, Afrikaans of Aziatisch is, de percentages ervan en natuurlijk het kwaliteitsniveau van de groene koffie.

Voor de GRAN RISERVA SUPERIORE hebben we SIDAMO uit CERRADO (Brazilië), GUATEMALA en ETHIOPIA gemengd.

In de brandmachine wordt ons magische "groene goud" verwarmd tot een temperatuur van 200 tot 230°C. Dit moet uniform gebeuren om een ​​homogeen product te krijgen. Tijdens het brandproces verliest de koffieboon zijn gewicht met 18 - 20%, afhankelijk van de herkomst van de koffie, en neemt zijn volume toe met maar liefst 60%.

Om de koffieboon vers te houden tot het moment van proeven hebben we bij Remì Cafè Milano een aluminium zakje met ventiel, waardoor de gassen die de koffieboon in het zakje produceert kunnen ontsnappen, omdat de koffieboon ook na het branden en verpakken blijft werken. Het materiaal dat we gebruiken dient om de koffiebonen te beschermen tegen lucht, licht en vocht.