Geplaatst op 03-11-2022
Scanpan pannen zijn perfecte bakpannen voor de bakrecepten van Scanpan
Scanpan pannen zijn niet alleen ideaal voor het koken van voedsel op inductie of andere fornuizen, maar ook ideale bakpannen voor het bakken van brood, cake en meer heerlijke baksels. Omdat alle Scanpan pannen ovenbestendig zijn tot 260°C, zijn de pannen ook perfect te gebruiken als bakpan met altijd de lekkerste bakresultaat.
En met de bakrecepten van Scanpan wordt het extra lekker genieten van de Scanpan pannen, dus bakken maar!
Bladerdeegstengels met pesto
Ingredienten:
- 2,5 dl lauw water
- 8 g droge gist
- 8 g zout
- 1 ei
- 1/2 dl olijfolie
- 475 g bloem
- 150 g goede pesto
- 150 g verse mozzarella in kleine blokjes gesneden (1⁄2 x 1⁄2 cm)
- 100 g verse parme- zaanse kaas, geraspt
Roer de gist in een grote mengkom door het water. Voeg het zout, het ei, de olijfolie, de bloem toe en kneed het deeg goed samen in een mixer / keukenmachine / foodprocessor tot het helemaal glad is.
Bedek de kom met huishoudfolie en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Leg het deeg op een met bloem bestoven tafel en rol het uit met een deegroller tot een grote rechthoek van ca. 0,5 cm dik.
Ver. deel de pesto en bestrooi met de geraspte parmezaanse kaas en mozzarellablokjes.
Rol het deeg uit tot een lange worst en snijd 12 mooie plakjes een scherp mes.
Vet een Scanpan sauteerpan of hapjespan van 26 cm in en plaats de wendingen erop.
Dek opnieuw af met huishoudfolie en laat ze 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Bak de bladerdeegstengels 20 minuten op 180°C in de oven met ventilatorondersteuning.

Citroen-meringue taart
Taartdeeg bodem ingrediënten:
- 300 g bloem
- 100 g boter (zacht, niet gesmolten)
- 80 g poedersuiker
- 25 g vanillesuiker
- 2 eieren
- 1 eidooier
Citroencrème ingrediënten:
- 150 g citroensap 100 g suiker
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 180 g dubbele room
- Schil van 2 citroenen
Italiaanse meringue ingrediënten:
- 3 eiwitten
- 180 g suiker 55 g water
Taartdeeg:
Doe de bloem, boter, poedersuiker en vanillesuiker in een mengkom en meng tot een goed verkruimel deeg in een mixer / keukenmachine / foodprocessor. Voeg de eieren beetje bij beetje toe en mix tot het deeg samenhangend is.
Zet het deeg 20-30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit met een deegroller en doe het in een ingevette Scanpan koekenpan van 24 cm. Laat het deeg iets over de rand hangen.
Bak de taartbodem op 170° in de oven met ventilatorondersteuning gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
Koel de taartbodem 30 minuten af.
Citroencrème:
Rasp de citroenschil fijn met een zester rasp.
Doe alle ingrediënten in een beslagkom en roer door elkaar.
Giet de massa in de gebakken taartbodem en bak de taart ongeveer 35 minuten op 150° in een ventilatoroven.
Italiaanse meringue:
Doe het water en de suiker in een Scanpan pan en kook 6-7 minuten op laag vuur.
Klop de eiwitten in een mixer / keukenmachine / foodprocessor op gemiddelde snelheid tot ze iets stijf zijn en voeg het hete suikermengsel in een dunne stroom toe terwijl je klopt. Klop vervolgens de meringue 8-10 minuten op hoge snelheid.
Doe de meringue in een spuitzak en spuit hem in kleine pieken.
Karameliseer de pieken met een koksbrander of creme brulee brander.
Veel bakplezier!
Team Surprise Kookgerei