• 21 dagen retourrecht
  • NL Gratis verzonden
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Alessi Extra Ordinary Metal - Messing

0001_ExOrMetal_px980x400_03_300dpi_1250pxl

Extra Ordinary Metal: de naam spreekt voor zich. Voor deze buitengewone collectie gebruikte Alessi een heel bijzondere metaalvariant, namelijk messing. Dankzij een granulatieproces kreeg de reeks een stralende afwerking met een fijne textuur.

Metaalbewerking was altijd al het hart van Alessi. In de beginperiode werkte het merk vooral met tin en nikkel, daarna met koper en messing, om dan over te gaan op z’n huidige focus: staal. Toch kriebelde het bij Alessi om een oude bekende van onder het stof te halen met prachtige resultaten als gevolg.

Schitterende schalen, schotels en kommen

Alessi koos messing, een smeedbaar metaal, als basis om er een oude smeedtechniek op toe te passen: Etruskische granulatie. Granulatie is een techniek waarbij kleine gouden of zilveren bolletjes op metaalfolie worden gelast. Door de eeuwen heen was het een populaire manier om mooie juwelen mee te produceren. Die techniek werd in het ‘Extra Ordinary Metal project’ toegepast op verschillende – bestaande – voorwerpen met messing. Zo ontstond een schitterende reeks schalen, schotels en kommen, hoe complex of eenvoudig de vormen ook waren. De granulatie gebeurt bovendien niet willekeurig: het patroon is gebaseerd op de rij van Fibonacci, vernoemd naar de gelijknamige Italiaanse wiskundige die de gulden snede ontdekte.

Lees meer Lees minder

Op dit moment staan er geen producten online in deze categorie, gebruik een andere zoekterm of neem contact met ons op!