Hoorens koffie wordt geroosterd in een Probat trommelbrander op traditionele wijze. Langzaam verkleuren de boontjes van lichtgroen naar monnikenbruin. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten. Op het perfecte moment storten ze de geroosterde boontjes in een grote koelbak om ze dan onmiddelijk met koude lucht af te koelen.
Er is in hoofdzaak een onderscheid te maken tussen twee grote families koffie bonen. Enerzijds de Arabica, anderzijds de Robusta. Deze laatste kan eerder omschreven worden als een wilde koffiestruik, terwijl de eerste ' veredelde' koffie is, en dus geplant wordt op bergflanken in subtropische klimaten rond de evenaar.
Bij Hoorens koffie houdt men vooral van de Arabica koffie omdat deze fijn en mild van smaak is. Hoe zuidelijker men komt, hoe meer Robusta dat er geschonken wordt; deze smaakt harder en meestal bitterder en bevat aanzienlijk meer cafeïne dan de Arabica.
De varianten die wij momenteel bij Surprise kookgerei verkopen zijn
Tips om uw kopje Hoorens koffie optimaal te schenken, Neem je tijd en kies voor goed zuiver water
97% van je koffie is water! Als je kraanwater gebruikt, haal dan een Brita waterfilterkan of gebruik een andere waterfilter. Deze filtert o.a. kalk en andere smaak- en geurverstorende stoffen uit het leidingwater. Hierdoor smaakt uw water, koffie of thee extra zacht, fris en puur.