• 21 dagen retourrecht
  • Gratis verzonden
  • Zeer ruim assortiment
  • Gratis retour bij garantie NL

Hoorens koffie bonen

Hoorens koffie bonen "Enjoy your coffee and be a star"

Hoorens koffie wordt geroosterd in een Probat trommelbrander op traditionele wijze. Langzaam verkleuren de boontjes van lichtgroen naar monnikenbruin. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten. Op het perfecte moment storten ze de geroosterde boontjes in een grote koelbak om ze dan onmiddelijk met koude lucht af te koelen.

De soorten koffie bonen

Er is in hoofdzaak een onderscheid te maken tussen twee grote families koffie bonen. Enerzijds de Arabica, anderzijds de Robusta. Deze laatste kan eerder omschreven worden als een wilde koffiestruik, terwijl de eerste ' veredelde' koffie is, en dus geplant wordt op bergflanken in subtropische klimaten rond de evenaar.

Bij Hoorens koffie houdt men vooral van de Arabica koffie omdat deze fijn en mild van smaak is. Hoe zuidelijker men komt, hoe meer Robusta dat er geschonken wordt; deze smaakt harder en meestal bitterder en bevat aanzienlijk meer cafeïne dan de Arabica.

Melanges koffie bonen

De varianten die wij momenteel bij Surprise kookgerei verkopen zijn

  • Italiano
    Een wereldse koffie, met krachtig aroma
  • Excellent
    Een wijnachtige melange, met een pittige toets en een excellente body

button_bekijk_onze_producten

Koffietips

Tips om uw kopje Hoorens koffie optimaal te schenken, Neem je tijd en kies voor goed zuiver water

97% van je koffie is water! Als je kraanwater gebruikt, haal dan een Brita waterfilterkan of gebruik een andere waterfilter. Deze filtert o.a. kalk en andere smaak- en geurverstorende stoffen uit het leidingwater. Hierdoor smaakt uw water, koffie of thee extra zacht, fris en puur.

  • Gebruik tussen 7,5 gram en 9 gram per kop; dat is een groot rond of eivormig koffiemaatschep.
  • Zorg ervoor dat je een waterkoker bij de hand hebt want om het beste aroma uit uw koffie te krijgen heb je water nodig wat zo dicht mogelijk bij de 95 °C ligt. (een koffiezetter of senseo haalt nauwelijks de 85°C
  • Haal een filter (porselein of kunststof) in huis, en overgiet de koffie langzaam met kleine geutjes, tenminste als u op de ouderwetse manier koffie zet
  • Voor een liter gebruik je 48 gram of 3 soeplepels op een torentje.
  • Een French Press of beter gekend als een Cafetiere, laat grof gemalen koffie 5 a 8 minuten weken in een heet water van 95°C. Nadien duw je zachtjes de press naar beneden en je krijgt een lekkere koffie. De sterkte bepaal je zelf door de koffie langer te laten trekken.
  • Kies je voor Espresso?, dan heb je fijn gemalen koffie nodig. De smaak zal met eender welke koffie iets agressiever zijn. Een espresso smaakt erg sterk maar bevat minder cafeïne dan 'slow coffee'.