• 21 dagen retourrecht
  • NL Gratis verzonden
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Koffiezetapparaat kopen?

Op dit moment staan er geen producten online in deze categorie, gebruik een andere zoekterm of neem contact met ons op!

Koffiezetapparaat

Er is weinig lekkerder en rustgevender dan een lekkere kop koffie, terwijl je ondertussen door een krant of tijdschrift bladert. Een heerlijk moment van ontspanning. Helaas laat de koffie thuis vaak te wensen over. In een café of restaurant zit het met de kwaliteit wel snor, maar daar is dan ook flink geïnvesteerd om een goed koffiezetapparaat te kopen. De vraag is dan ook: waarom zou je dat thuis dan niet doen?

Een koffiezetapparaat is een uitstekende keuze voor in de keuken. Je zet in een handomdraai een lekkere kop koffie, zonder al te veel gedoe. Je hebt voldoende aan (gemalen) filterkoffie en een koffiefilter. Het enige dat nog moet worden toegevoegd is water. Op basis van deze drie elementen zorg je met een koffiezetapparaat voor een heerlijke pot koffie. Het enige dat nu nog rest is een druk op de knop en voilà: genieten maar!  

Hoe werkt een filter koffiezetapparaat?

Het zetten van een lekkere pot koffie is erg eenvoudig. Als gezegd heb je genoeg aan drie basis ingrediënten: filterkoffie, een koffiefilter en water. Die gemalen koffie doe je los in de koffiefilter. Hiervoor kun je een handig maatschepje gebruiken. Hou je van sterke koffie, doe dan wat meer koffie in het filter of wijk af van de aangegeven hoeveelheid water per kopje (minder dus).

Een belangrijk verschil tussen diverse koffiezetapparaten, is het soort kan. Kies je voor een glazen kan, dan moet je de koffie eigenlijk meteen opdrinken, omdat de koffie sneller afkoelt. Wil je de koffie later opdrinken, dan is het verstandig om een koffiezetapparaat aan te schaffen met een thermoskan. De koffie blijft langer warm en kan zelfs uren later nog worden gedronken. Een thermoskan kan eventueel ook worden meegenomen, bijvoorbeeld naar het werk.

Verschil tussen opschenkkoffie en filterkoffie

Veel mensen weten het niet, maar er is naast het werken met filterkoffie nog een manier om koffie te zetten: de zogeheten opschenkkoffie. Bij opschenkkoffie stroomt er voortdurend een klein beetje heet water bij, waardoor de gemalen koffie de gelegenheid krijgt om het water te absorberen en er koolstofdioxide kan ontsnappen. Dit geeft als resultaat dat de koffie voller van smaak is. Bij de al eerder genoemde traditionele filterkoffie werkt het net iets anders.

Hierbij wordt de kegel gevuld met water, dat door de gemalen koffie sijpelt. Vervolgens druppelt de koffie omlaag, de kan in. Ook zijn er varianten op de markt die beide methodes combineren.

Wat is het beste koffiezetapparaat?

Smaak verschilt, ook bij koffie. Maar wil je een koffiezetapparaat kopen van hoge kwaliteit, die garant staat voor een heerlijke kop koffie die goed van smaak is? Bekijk dan de modellen van Espressions. Deze apparaten op vormen een aanwinst voor iedere keuken. Niet alleen vanwege de heerlijke koffie die je ermee zet, maar ook vanwege het fraaie uiterlijk. Zo zijn ze verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en kleuren.

Dus ben je op zoek naar een rood koffiezetapparaat, of juist naar een zwart of grijs model? Kijk dan eens bij het aanbod en blader door de verschillende uitvoeringen. Wij zorgen voor een vlotte verwerking en verzending, zodat je niet lang hoeft te wachten op je eerste heerlijke kop koffie met je nieuwe koffiezetapparaat. Heb je specifieke vragen over een koffiezetapparaat? Neem dan even contact met ons op.