• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Global messen

GLOBAL: premium quality-messen uit Japan

GLOBAL-messen zijn inmiddels een klassieker in de keuken en worden evenzeer gewaardeerd door de professional als door de hobbykok. GLOBAL-messen zijn must-haves, sinds de introductie in 1983, vanwege hun unieke constructie als uit één stuk roestvrij staal gesmeed. De GLOBAL-messen hebben van het begin af aan de aandacht van kenners getrokken, wat wel blijkt uit de vele prijzen die het ontwerp inmiddels heeft gekregen. Niet alleen in Japan, maar ook in Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland hebben veeleisende gebruikers hun waardering voor het concept en de uitvoering van de GLOBAL-messen uitgesproken. Nog in 2008 werd door het Duitse Testsieger het GLOBAL G-2-koksmes van 20 cm uitgeroepen tot het mes met de beste snij-eigenschappen. Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van het concept was om Italiaans design, Duitse degelijkheid en Japanse precisie te bundelen. Dat het GLOBAL-concept een perfecte serie messen heeft opgeleverd, blijkt elke dag opnieuw in vele keukens wereldwijd. De GLOBAL-messen bieden een perfecte balans tussen excellente snij-eigenschappen en algeheel gebruiksgemak. GLOBAL voert sinds de introductie inmiddels een complete productlijn op het gebied van snijden.

Revolutionaire vormgeving

Het Japanse GLOBAL-mes kan de vergelijking met gevestigde reputaties onder Europese merken gemakkelijk doorstaan. Het revolutionair vormgegeven heft zal zeker aan de waardering voor de GLOBAL-messen hebben bijgedragen. De schijnbaar naadloze constructie uit roestvrij staal maakt het mes vrijwel ongevoelig voor het vastzetten van bacteriën en ander vuil. En aandacht voor keukenhygiëne is een belangrijk aspect in de horeca, zeer gewaardeerd door keuringsinstanties. Het profiel van het heft zorgt voor een goede grip op het mes, ook bij natte of vet geworden handen.

Superscherp roestvrijstalen snijvlak

De GLOBAL-messen worden gesmeed uit roestvrij staal. Chroom in de legering zorgt in droge omstandigheden voor bescherming tegen roest. De componenten molybdeen en vanadium zorgen voor de fijne structuur waardoor het metaal mede zijn hardheid krijgt. Door tijdens het proces eerst het metaal te verhitten tot 1000 graden Celsius en het daarna tot min 80 af te laten koelen, wordt ten slotte een hardheid van 58 RHC bereikt. De messen zijn zeer goed roestbestendig en scherp te slijpen. De GLOBAL-messen hebben een convex (bolrond) gevormd snijvlak, voor nog betere snij-eigenschappen en langdurige scherpte. Deze vorm maakt het overigens minder geschikt om met een aanzetstaal scherp gehouden te worden.

Blijvende schoonheid en gebruiksgemak

Roestvrij stalen messen zijn niet geschikt om in een vaatwasser gereinigd te worden. In contact tussen de chroomcomponent van het staal met zuurstof uit de lucht ontstaat normaal een beschermende laag. In het vochtige milieu van een vaatwasser kan deze bescherming zich niet ontwikkelen, dus kan er toch roestvorming optreden. Een ander risico is, dat het snijvlak van de scherpe messen de korven in de vaatwasser beschadigen, maar ook zelf beschadigd kunnen worden. Kwaliteitsproducten als de GLOBAL-messen verdienen dat er zorgvuldig mee wordt omgesprongen, bewaar ze dus in een droge omgeving, bij voorkeur in een messenblok. Het koksmes bijvoorbeeld is een van de belangrijkste gereedschappen van de professionele kok. De keuze voor het gereedschap in de keuken is heel persoonlijk, en dat geldt zeker voor de messen die je dagelijks in handen hebt. GLOBAL-messen liggen prettig in de hand, zijn gemakkelijk te hanteren en blijven lang scherp, ook zijn ze goed schoon te houden door het opvallende ontwerp uit één stuk. Ook dat maakt de GLOBAL-messen begerenswaardig voor professional en thuiskok.

Global messen G serie

De G-serie is eigenlijk de klassieke serie van de Global messen waarmee het 30 jaar geleden is begonnen. Deze messen serie is het meest uitgebreid van alle Global-series en biedt een grote verscheidenheid aan keukenmessen en keukengereedschappen voor tal van bereidingen. De Global messen zijn licht van gewicht, zoals men in Japan gewend is.

Lees meer Lees minder
25-36 van 142
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
25-36 van 142
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48