• 21 dagen retourrecht
  • NL Gratis verzonden
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Romertopf

In de Römertopf kunnen allerlei ingrediënten, zoals vlees, vis, aardappelen, groenten en zelfs appels, op een gezonde manier bereid worden. Bij het braden en stoven blijven smaak, geur en sap maximaal behouden, en toevoeging van vet is niet nodig.

Het gebruik van de Römertopf stamt al uit de tijd van de Romeinen, en wordt daarom ook wel 'Romeinse stoofpot' genoemd. Voor gebruik moet de Römertopf minimaal 15 minuten in koud water worden geplaatst. De schaal zal dit vocht opnemen. Door de schaal met deksel in de oven te plaatsen en deze langzaam op te warmen, ontstaat er een oven in een oven. Gedurende het bakproces zal het water verdampen, waardoor er een nevel ontstaat die de ingrediënten gaar stoomt. Hierdoor blijven vitaminen en voedingsstoffen behouden tijdens het kookproces en ook aanbakken is onmogelijk.

Moderne behoefte

De eerste Römertopf kwam in 1967 op de markt en in de jaren daarna is het Duitse bedrijf wereldwijd uitgegroeid tot de onbetwiste marktleider. Het merk ‘Römertopf’ staat tegenwoordig voor vetvrij, natuurlijk en gezond koken, en het wereldwijde patent staat ervoor garant dat je de originele Römertopf koopt. In de fabriek in Duitsland zijn al meer dan 25 miljoen Römertopfs gemaakt, uit natuurlijke klei. Velen hebben het gemak en de gezonde manier van koken in de Römertopf ondervonden en ervaren dat de klassieke Römertopf tot de dag van vandaag perfect aansluit bij de moderne behoefte aan gezond en natuurlijk eten.

Lees meer Lees minder

Op dit moment staan er geen producten online in deze categorie, gebruik een andere zoekterm of neem contact met ons op!