• 21 dagen retourrecht
  • NL Gratis verzonden
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Alessi koffiezetter Pulcina 6 kops zwarte greep

niet voor inductie
€ 89,00 € 69,50 incl. BTW
Voorraad. Voor 15:00 besteld, vandaag gratis verzonden*
Beschikbaarheid

✅ Aangesloten bij Webshop keurmerk
✅ Altijd gratis bezorgd in NL
21 Dagen retour mogelijk
Persoonlijke aandacht voor elke bestelling
Sinds 2001 uw betrouwbare partner

Alessi koffiezetter Pulcina design by Michele De Lucchi

Materiaal gegoten aluminium met kunststof greep, door de speciale vorm en verwarming stopt het filteren precies op het juiste moment om bitterheid van de koffie tegen te gaan.

Kenmerkend voor Alessi is hun de voortdurende zoektocht naar perfectie. Ook met de ‘Pulcina’ zocht Alessi naar de perfecte koffiepot voor de 21e eeuw.

Onderzoeksproject

Illy en Alessi hebben een onderzoeksproject opgestart om samen een koffiepot voor de 21e eeuw te creëren. De twee zochten naar de perfecte combinatie van functionaliteit en de zintuiglijke eigenschappen van een koffiepot. Het resultaat is een design koffiepot die je steeds het perfecte kopje koffie aflevert.

Kuikentje

‘Pulcina’ is Italiaans voor kuikentje. Deze verwijst naar de opmerkelijke vorm van de koffiepot:  een vol en knolvormig silhouet. Ook het getrapte buitenzijde maakt van deze kan een echte eye-catcher! Het strakke handvat in rood of zwart biedt een geslaagd contrast. Dankzij de v-vorm van de tuit maakt Alessi het onmogelijk om een druppel te morsen.

Merk Alessi
Titel koffiezetter Pulcina 6 kops zwarte greep
Inhoud 30 cl
Kleur Aluminium
Prijs 50 - 100 euro
Designer Michele De Lucchi
Warmtebron Alle warmtebronnen excl. inductie
Zetmethode Mokkapot - espresso
Artikelnummer CRE1003MDL02/6 B
Fabrikantnummer MDL02/6 B
EAN code 8003299388097

100% garantie

Michele De Lucchi was een prominent figuur in bewegingen, hij ontwierp lampen en meubels voor de meest bekende Italiaanse en Europese bedrijven en realiseerde architecturale projecten in Italië en in het buitenland. Hij werd benoemd tot Officier van de Italiaanse Republiek voor diensten op het gebied van design en architectuur en is benoemd tot hoogleraar aan de Design Faculteit van de Politecnico van Milaan en lid van de Accademia Nazionale di San Luca in Rome. Hij realiseerde onlangs een aantal projecten voor de stad Milaan als enkele van de paviljoens voor Expo 2015. Voor de Salone del Mobile 2015 heeft De Lucchi "La Passeggiata" gecreëerd voor Workplace3.0, gewijd aan zijn visie op werkruimte.