• 21 dagen retourrecht
  • NL Gratis verzonden
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Alessi opener 10,6 x 5,6 cm chroom

€ 26,00 incl. BTW
Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden*

✅ Aangesloten bij Webshop keurmerk
Altijd gratis bezorgd in NL, Belgie vanaf €50,00
✅ Veilige betaalmogelijkheden
21 Dagen retour mogelijk
Persoonlijke aandacht voor elke bestelling

Opgegeven pannen formaat op onze website is gemeten van bovenrand tot bovenrand, opgegeven inhoud tot bovenrand vol.

|

Alessi flesopener Virgula Divina ontworpen door Frederic Gooris

Hoogglans rvs, formaat 10,6 x 5,6 x 1,4 cm. Net als de wichelroede waarmee in de oudheid water werd gezocht geeft deze opener geinspireerd op deze vorm toegang tot vloeistof.

“Virgula Divina” is de Latijnse term voor de wichelroede, een historisch middel om water of verborgen schatten op te sporen. De Belgische ontwerper Frédéric Gooris heeft zich op dit concept geïnspireerd voor de Y-vormige flessenopener van Alessi.

Een moderne wichelroede

Een perfecte vorm krijgt een praktische functie: dankzij het soepele design is het eenvoudig om de flessendop los te maken, terwijl het zachte en natuurlijke uiteinde een comfortabele grip geeft. Het uiterst compacte formaat zorgt ervoor dat je de flessenopener steeds met je mee kan nemen, wat het ideaal maakt voor zowel professioneel gebruik als gebruik thuis.

“Dowsing is most commonly known in association with searching for underground water. Usually, this is accomplished with the aid of a Y-shaped dowsing rod. Dowsing is an ancient practice. Wall murals, estimated to be about 8.000 years old, discovered in the Tassili Caves of North Africa depict tribesmen surrounding a man with a forked stick, possibly dowsing for water. Just like the dowsing rod, the bottle opener helps us get access to liquid. The direct analogy gave birth to the concept of this bottle opener. The Y-shaped rod is generally a freshly broken off branch. The broken wood is the ideal shape to grab the cap of the bottle, while the other endings are soft and natural, giving a comfortable grip.”

Frédéric Gooris

Merk Alessi
Titel opener 10,6 x 5,6 cm chroom
Kleur Hoogglans chroom
Lengte 10 cm
Prijs 0 - 100 euro
Designer Frederic Gooris
Artikelnummer CRE1003FGO06
Fabrikantnummer FGO06
EAN code 8003299410118

Alessi logo

Alessi is één van die merken die bekend staat om de geweldige kwaliteit van de producten die het produceert. Dat is niet van de ene op de andere dag gekomen; Alessi bestaat al ongeveer een eeuw en is in die tijd uitgegroeid tot een van meest vooraanstaande 'fabrieken' als het gaat om Italiaans ontwerp. Alessi produceert veel verschillende soorten artikelen.

Het bedrijf is in de eerste instantie bekend geworden vanwege het bestek, maar door de jaren heen zijn daar ook veel andere klassiekers bijgekomen, waaronder diverse soorten kookgerei. Die vindt u nu allemaal terug in het uitgebreide assortiment van Surprise Kookgerei. Bekijk hier het hele assortiment van Alessi.