• 21 dagen retourrecht
  • Geen bezorgkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Chef's Choice messenslijper 1520

€ 299,00 Getoonde prijs is incl. BTW
+/- 2 a 6 werkdagen levertijd*

✅ Altijd gratis bezorgen in Nederland en Belgie
✅ Afhalen in Roosendaal is mogelijk
✅ Retourneren mogelijk binnen 21 dagen
✅ Veilige betaalmogelijkheden
✅ Klanten beoordelen ons met een gemiddeld cijfer van 9,3
✅ Sinds 2001 uw kookgerei leverancier voor particulier en bedrijf
✅ Heeft u vragen, wij helpen u natuurlijk graag.

 

|

Edgecraft Chef's Choice messenslijper Europese en Japanse messen 1520

Het Model 1520 is ontworpen voor het slijpen van uw Aziatische messen met een snede van 15 graden (aan iedere zijde), zodat ook uw eigen messen de scherpte en snedevorm van de allerbeste Aziatische messen evenaren. Uw Amerikaanse of Europese messen worden echter geslepen met een snede van 20 graden (aan iedere zijde). Dit is de gangbare hoek in de westelijke landen. De doorsnee Aziatische snede is 15º (30º in totaal), dit is een “scherpere” hoek dan die van de gebruikelijke westelijke snede met een hoek van 20º. Doordat de Aziatische snede dunner is en een kleinere hoek heeft, wordt deze meestal beschouwd als een wat zwakkere variant. Het Model 1520 is uniek en zodanig ontworpen dat het een nauwkeurige snede van 15º vormt op het Aziatische lemmet. Door een tweede, kleine micro-snijhoek te vormen, kunt u er voor kiezen om de reeds scherpe snede nóg sterker en duurzamer te maken. De extra voordelen die het apparaat qua scherpte en duurzaamheid te bieden heeft, zult u snel ontdekken! Zelfs professionele chef-koks geven hierdoor de voorkeur aan de Chef’sChoice® Trizor® met de meervoudig schuin aflopende messnede.

Het Model 1520 is een unieke slijper met drie fasen, waarbij Fase 1 speciaal is ontworpen voor het slijpen van Aziatische messen (met een hoek van 15º). Fase 2 is vooral geschikt voor het slijpen van conventionele Amerikaanse en Europese messen en Fase 3 werkt met de speciale ultrafijne wet- en polijstschijven van Chef’sChoice®. Deze zijn geschikt voor zowel Aziatische als Europese/Amerikaanse messen en brengen een microscopisch kleine snijhoek aan langs de snede, waardoor deze tot een verbazingwekkende scherpte worden geslepen.

Aziatische messen (15º) worden eerst in Fase 1 geslepen met fijne diamant-slijpschijven, waarna ze in Fase 3 worden gewet en gepolijst. Voor een nog sterkere snede van Aziatische lemmeten kunt u optioneel een tweede kleine snijhoek aanbrengen door in Fase 2 extra halen te maken voordat u verdergaat naar Fase 3. In deze derde fase wordt een derde microscopisch kleine snijhoek gevormd en wordt de uiteindelijke snede gepolijst met wet-/polijstschijven.

Amerikaanse en Europese messen (20º) worden eerst in Fase 2 geslepen met fijne diamant-slijpschijven, waarna zij in Fase 3 worden gewet en gepolijst met wet-/polijstschijven. U kunt messen met een hoek van 20° niet slijpen in Fase 1, tenzij u deze snede van 20° wilt veranderen in de kleinere Aziatische hoek van 15°, zoals verderop wordt beschreven.

Merk Chef's Choice
Titel messenslijper 1520
Prijs 250 - 500 euro
Artikelnummer CRE101022CC1520/12
Fabrikantnummer 22CC1520/12
EAN code 087877015276