• 21 dagen retourrecht
  • NL Gratis verzonden
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Ronneby Bruk Wok Ultra Light Original 32 cm

€ 149,00 incl. BTW
Levertijd +/- 1 week

✅ Aangesloten bij Webshop keurmerk
Altijd gratis bezorgd in NL, Belgie vanaf €50,00
✅ Veilige betaalmogelijkheden
21 Dagen retour mogelijk
Persoonlijke aandacht voor elke bestelling

Opgegeven pannen formaat op onze website is gemeten van bovenrand tot bovenrand

|

Wok Ultra Light Original 32 cm Ronneby Bruk

Deze gietijzeren wok ‘Ultra Light Original’ van het Zweedse Ronneby Bruk is ijzersterk, duurzaam en gaat bij normaal gebruik een leven lang mee. Bovendien zijn de bakeigenschappen ongeëvenaard. De wok kan prima overweg met hoge temperaturen, verspreidt warmte geleidelijk en zeer gelijkmatig, en houdt deze uitstekend vast. Deze wokpan behoort tot de unieke serie 'Ultra Light' gietijzeren pannen van Ronneby Bruk. 

Gewicht 1943 gram

Ultra Light gietijzer

Dankzij een geheel nieuwe productietechniek weegt deze Ultra Light serie maar de helft van een traditionele gietijzeren pan. Zo combineert deze serie alle voordelen van gietijzer, met het gewicht van een aluminium pan.

De pannen zijn bij productie ingebrand met plantaardige olie, het zogenaamde ‘pre-seasoning’. Dit zorgt ervoor dat deze Ultra Light serie na aankoop direct startklaar is. En door het gebruik thuis, vormt zich een natuurlijke anti-kleeflaag waardoor de serie beter en beter wordt.

Tips voor onderhoud en gebruik:

  • Schoonmaken doe je het beste met heet water en een afwasborstel. Dit is het makkelijkst direct na het koken, als de pan nog heet is. Doe de pan nooit in de vaatwasmachine - daarmee verdwijnt de ‘pre-seasoning’en kan deze roestig worden.
  • Smeer de pan zo nu en dan in met een plantaardige olie, zo behoud je de natuurlijke anti-aanbaklaag.
  • Warm een gietijzeren pan langzaam op en laat de pan ook langzaam afkoelen. Zo voorkom je snelle temperatuurwisselingen, waardoor de pan kan barsten.
  • Een gietijzeren pan is niet geschikt voor zure ingrediënten als tomatensaus, dit tast de natuurlijke anti-aanbaklaag aan. Bewaar ook geen voedsel in de pan, de smaak of kleur van het voedsel kan hierdoor veranderen. Wordt het voedsel lang in de pan bewaard, dan zal de pan gaan roesten.
  • Mocht je pan roest of andere vlekken vertonen, wrijf het pan-oppervlak dan in met wat levensmiddelen-olie. De olie zal de oxydatie "opheffen", en het kan de volgende dag worden afgeveegd.
  • Is de ‘pre-seasoning’ van je pan verloren gegaan? Geen nood, deze kun je zelf eenvoudig herstellen. Maak de pan goed schoon, gebruik eventueel een schuurspons om kleine voedselresten of oud vet los te maken. Droog de pan goed, wrijf het oppervlak goed in met levensmiddelen-olie en zet deze 2 à 3 uur in de oven bij 150 °C. Veeg, nadat deze is afgekoeld, de olie af. Zo heeft de pan een nieuwe ‘pre-seasoning’ gekregen die weer beter en beter wordt tijdens het gebruik.
Merk Ronneby Bruk
Titel Wok Ultra Light Original 32 cm
Kies formaat 32 cm
Materiaal Gietijzer
Warmtebron Alle warmtebronnen incl. inductie
Serie Ultra Light
Prijs 100 - 250 euro
Vorm Rond
Binnenlaag Gietijzer
Artikelnummer CRE1002109280
Fabrikantnummer 109280
EAN code 7331059109288