• 21 dagen retourrecht
 • NL Gratis verzonden
 • Zeer ruim assortiment
 • Winkel in Roosendaal

Wusthof Broodmes Epicure 23 cm

€ 159,00 incl. BTW
Levertijd +/- 1 week

✅ Aangesloten bij Webshop keurmerk
Altijd gratis bezorgd in NL, Belgie vanaf €50,00
✅ Veilige betaalmogelijkheden
21 Dagen retour mogelijk
Persoonlijke aandacht voor elke bestelling

Opgegeven pannen formaat op onze website is gemeten van bovenrand tot bovenrand, opgegeven inhoud tot bovenrand vol.

|

Broodmes Wusthof Epicure

 • Dankzij de unieke dubbele kartelrand snijdt het mes soepel door alle soorten korsten en kruimels.
 • De scherpte blijft bijzonder lang behouden.
 • Lemmetlengte 23 cm.
 • Handgreep van natuurlijke vezels en hars - aangenaam warm als hout, robuust als kunststof.
 • Nieuwe kropvorm en bredere lemmeten maken het mogelijk om op efficiënte, veilige en gewrichtsbesparende wijze te werken.
 • Uit één stuk X50CrMoV15-lemmetstaal van hoge legering gesmeed en met 58° Rockwellhardheid – gegarandeerd lange snijstabiliteit en goede slijpbaarheid.
 • Niet geschikt voor Vaatwasser. Messen alleen met de hand reinigen.
 • Kwaliteit - Made in Duitsland / Solingen.

Details Wusthof Epicure serie

Doordacht tot in de puntjes

Bij alle EPICURE messen is het lemmet breder vormgegeven, waardoor er meer gewicht op het snijgoed wordt uitgeoefend en ze duidelijk efficiënter werken. De bredere vorm zorgt bovendien voor meer veiligheid en voelbaar meer precisie bij het snijden: de bredere raakvlakken bieden niet alleen meer controle bij het sturen van het mes, maar helpen ook het snijgoed snel en zonder morsen naar de pan te transporteren. Dat maakt EPICURE zo bijzonder: goede ideeën – perfect vormgegeven.

Balans gecombineerd met duurzaamheid en precisie

EPICURE is het keukengereedschap dat alle uitdagingen in de keuken aankan. Het verenigt de verworvenheden van twee grote filosofieën: de efficiëntie en lichtheid van Japanse messen gecombineerd met Duitse kwaliteit en veiligheid. Zo vertegenwoordigt EPICURE een nieuw type mes dat bij alle kookstijlen past en een nieuwe standaard zet op het gebied van functionaliteit en prestatie.
De nieuw vormgegeven krop en de innovatieve vormgeving zorgen ervoor dat bij elk van onze EPICURE modellen de massa optimaal rond het centrum van het mes is verdeeld. Rond dit zwaartepunt beweegt het mes neutraal. Dit zorgt voor meer beweeglijkheid tijdens het snijden en ontziet de pols.

De essentie in perfectie

Bij de ontwikkeling van EPICURE hebben we consequent al het overbodige weggelaten en al het noodzakelijke geoptimaliseerd. Het profiel van het handvat – in het voorste deel vrij breed gevormd en naar achter toe smal toelopend – is aangepast aan de natuurlijke grijpbeweging van de hand. Daardoor wordt de onderhandse grijphouding ergonomisch ondersteund. Ook voor een bovenhandse greep is EPICURE optimaal gevormd: de nieuw vormgegeven krop beschermt de vingers efficiënt, zodat deze niet in aanraking komen met het scherpe lemmet, en zorgt voor een uitstekende controle en veiligheid.

Van nature innovatief

Een bijzonder kenmerk van de EPICURE serie: het materiaal van het heft bestaat uit natuurlijke vezels en hars. Hierdoor ontstaat het aangename gevoel van hout, terwijl het net zo robuust en hygiënisch is als kunststof. Daarmee past het perfect in de EPICURE traditie: het combineert het beste van twee werelden en scoort dankzij zijn emissievrije productieproces hoog op het gebied van duurzaamheid en milieu.

Staal, state of the art

Ruggengraat en ziel van de EPICURE messen is de eenheid van lemmet, krop en angel, gemaakt van één enkel stuk hooggelegeerd X50CrMoV15 messenstaal. Bepalend voor de scherpheid en duurzaamheid is de uitstekende kwaliteit van het staal, die door het smeden en het daaropvolgende hardingsproces nog eens een extra dimensie krijgt. Met 58°HRC beschikken EPICURE messen over een hardheid die zowel maximale alsook langdurige scherpheid evenals flexibiliteit en goede bijslijpeigenschappen garandeert.

Scherpheid op maat

Om elk lemmet de hoogst mogelijke beginscherpheid te geven, hebben wij de PEtec-slijptechniek ontwikkeld. Daarbij worden de lemmeten voor het slijpproces één voor één door een laser opgemeten. Door deze extra stap wordt gegarandeerd dat tijdens het slijpen zelfs met de meest kleine afwijkingen qua vorm en dikte rekening kan worden gehouden. Elk afzonderlijk lemmet krijgt daardoor een optimale slijphoek van 15°, zodat het aan de WÜSTHOF-norm voldoet.

Merk Wusthof
Titel Broodmes Epicure 23 cm
Serie Epicure
Lengte 23 cm
Artikelnummer CRE10271010601123
Fabrikantnummer 1010601123
EAN code 4002293100081

wuesthof_logo_header

Traditioneel vakmanschap gecombineerd met een sterk innovatief vermogen is al sinds 1814 een garantie voor perfecte kwaliteitsproducten bij het familiebedrijf ED.WUSTHOF DREIZACK WERK KG in Solingen. Het logo met de drietand is al sinds 1895 een symbool van kwaliteit, design en exclusiviteit. Met moderne productietechnieken worden de klassieke messen geproduceerd die bij vele professionals en hobbyisten hoog op hun verlanglijst staan. Maar als toonaangevend merk laat WÜSTHOF zich ook inspireren door andere kookculturen, zoals de Japanse. In het assortiment van WUSTHOF vindt u dan ook diverse santoku's (met aan de zijkanten van het lemmet een kuiltje om gesneden groenten minder aan het lemmet te laten plakken), nakiri's voor het snijden van groenten en yanagiba's voor de bereiding van sashimi en vis. Hoewel de vormen van deze messen anders zijn dan de klassieke Europese, verschilt hun functionaliteit in de basis vaak weinig van elkaar.

Alle messen van WUSTHOF worden gesmeed uit één stuk roestvrij edelstaal met 15 % chroom en 0,5 % koolstof. In 40 bewerkingen ontstaat de perfecte combinatie van bewezen kwaliteit, design en ergonomie die alle WUSTHOF-producten kenmerkt. De messen hebben een hardheid van 58 HRC, blijven dus lang scherp en zijn ook gemakkelijk scherp te houden. Dat is essentieel voor een keukenwerkpaard als een koksmes, dat voor zoveel verschillende taken is ontworpen. WUSTHOF levert een breed scala van messen, van de Classic modellen tot de Xline-serie. Alle WUSTHOF-messen hebben een doorlopend lemmet en een meegesmede krop of zool. De naadloos bevestigde, ergonomisch gevormde heften levert WUSTHOF in diverse formaten. De messen liggen dus altijd comfortabel in de hand, hebben het juiste gewicht, zijn goed in balans en uitstekend te sturen door de vorm van het heft. Elk mes snijdt weer anders, vandaar dat de ergonomische eigenschappen van een mes zo belangrijk zijn. Een koksmes moet zijn als een goede, oude vriend die het je mogelijk maakt om effectief en snel te snijden of te hakken. De keuze voor de messen die je als kok wilt gaan gebruiken is dus een heel persoonlijke en WUSTHOF geeft u in zijn assortiment ook alle ruimte om een perfect mes te kiezen.

Design-hybride met Duitse en Japanse roots

EPICURE is een innovatieve messenserie die de efficiëntie en lichtvoetigheid van Japanse messen combineert met Duitse kwaliteit en precisie. Daarmee belichaamt het een nieuw type mes, dat tot zijn recht komt bij alle kookstijlen en de baanbrekende nieuwe norm is voor vorm, functionaliteit en prestaties. De elegante geometrie verleent de EPICURE-messen een uitgebalanceerde gewichtsverdeling, zodat ieder model aangenaam neutraal in de hand ligt. Het organische ontwerp van het heft zorgt bij gebruikers met zowel kleine als grote handen voor perfecte grip – voor flexibele behendigheid zonder de pols overmatig te belasten. Tegelijkertijd is de nieuw vormgegeven krop het uitgangspunt voor een iets bredere lemmetvorm. Dat zorgt voor meer gewicht op de te snijden etenswaren en biedt optimale controle voor nauwkeurig en veilig snijden.

Download pdf Wusthof Epicure collectie