• 21 dagen retourrecht
  • NL Gratis verzonden
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Wusthof Vleesmes Epicure 23 cm

€ 148,50 incl. BTW
Levertijd +/- 1 week

✅ Aangesloten bij Webshop keurmerk
Altijd gratis bezorgd in NL, Belgie vanaf €50,00
✅ Veilige betaalmogelijkheden
21 Dagen retour mogelijk
Persoonlijke aandacht voor elke bestelling

Opgegeven pannen formaat op onze website is gemeten van bovenrand tot bovenrand, opgegeven inhoud tot bovenrand vol.

|

Vleesmes Wusthof Epicure

  • 23 cm Lemmetlengte.
  • Handgreep van natuurlijke vezels en hars - aangenaam warm als hout, robuust als kunststof.
  • Nieuwe kropvorm en bredere lemmeten maken het mogelijk om op efficiënte, veilige en gewrichtsbesparende wijze te werken.
  • Uit één stuk X50CrMoV15-lemmetstaal van hoge legering gesmeed en met 58° Rockwellhardheid – gegarandeerd lange snijstabiliteit en goede slijpbaarheid.
  • Hoogst mogelijke uitgangsscherpte dankzij het lasergestuurde precisieslijpproces "PEtec".
  • Niet geschikt voor Vaatwasser. Messen alleen met de hand reinigen.
  • Kwaliteit - Made in Duitsland / Solingen.

Details Wusthof Epicure serie

Doordacht tot in de puntjes

Bij alle EPICURE messen is het lemmet breder vormgegeven, waardoor er meer gewicht op het snijgoed wordt uitgeoefend en ze duidelijk efficiënter werken. De bredere vorm zorgt bovendien voor meer veiligheid en voelbaar meer precisie bij het snijden: de bredere raakvlakken bieden niet alleen meer controle bij het sturen van het mes, maar helpen ook het snijgoed snel en zonder morsen naar de pan te transporteren. Dat maakt EPICURE zo bijzonder: goede ideeën – perfect vormgegeven.

Balans gecombineerd met duurzaamheid en precisie

EPICURE is het keukengereedschap dat alle uitdagingen in de keuken aankan. Het verenigt de verworvenheden van twee grote filosofieën: de efficiëntie en lichtheid van Japanse messen gecombineerd met Duitse kwaliteit en veiligheid. Zo vertegenwoordigt EPICURE een nieuw type mes dat bij alle kookstijlen past en een nieuwe standaard zet op het gebied van functionaliteit en prestatie.
De nieuw vormgegeven krop en de innovatieve vormgeving zorgen ervoor dat bij elk van onze EPICURE modellen de massa optimaal rond het centrum van het mes is verdeeld. Rond dit zwaartepunt beweegt het mes neutraal. Dit zorgt voor meer beweeglijkheid tijdens het snijden en ontziet de pols.

De essentie in perfectie

Bij de ontwikkeling van EPICURE hebben we consequent al het overbodige weggelaten en al het noodzakelijke geoptimaliseerd. Het profiel van het handvat – in het voorste deel vrij breed gevormd en naar achter toe smal toelopend – is aangepast aan de natuurlijke grijpbeweging van de hand. Daardoor wordt de onderhandse grijphouding ergonomisch ondersteund. Ook voor een bovenhandse greep is EPICURE optimaal gevormd: de nieuw vormgegeven krop beschermt de vingers efficiënt, zodat deze niet in aanraking komen met het scherpe lemmet, en zorgt voor een uitstekende controle en veiligheid.

Van nature innovatief

Een bijzonder kenmerk van de EPICURE serie: het materiaal van het heft bestaat uit natuurlijke vezels en hars. Hierdoor ontstaat het aangename gevoel van hout, terwijl het net zo robuust en hygiënisch is als kunststof. Daarmee past het perfect in de EPICURE traditie: het combineert het beste van twee werelden en scoort dankzij zijn emissievrije productieproces hoog op het gebied van duurzaamheid en milieu.

Staal, state of the art

Ruggengraat en ziel van de EPICURE messen is de eenheid van lemmet, krop en angel, gemaakt van één enkel stuk hooggelegeerd X50CrMoV15 messenstaal. Bepalend voor de scherpheid en duurzaamheid is de uitstekende kwaliteit van het staal, die door het smeden en het daaropvolgende hardingsproces nog eens een extra dimensie krijgt. Met 58°HRC beschikken EPICURE messen over een hardheid die zowel maximale alsook langdurige scherpheid evenals flexibiliteit en goede bijslijpeigenschappen garandeert.

Scherpheid op maat

Om elk lemmet de hoogst mogelijke beginscherpheid te geven, hebben wij de PEtec-slijptechniek ontwikkeld. Daarbij worden de lemmeten voor het slijpproces één voor één door een laser opgemeten. Door deze extra stap wordt gegarandeerd dat tijdens het slijpen zelfs met de meest kleine afwijkingen qua vorm en dikte rekening kan worden gehouden. Elk afzonderlijk lemmet krijgt daardoor een optimale slijphoek van 15°, zodat het aan de WÜSTHOF-norm voldoet.

Merk Wusthof
Titel Vleesmes Epicure 23 cm
Serie Epicure
Lengte 23 cm
Artikelnummer CRE10271010600723
Fabrikantnummer 1010600723
EAN code 4002293100067

.

.