• 21 dagen retourrecht
  • NL Gratis verzonden
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Wusthof Ikon steakmes 12 cm 4988

€ 88,00 incl. BTW
Levertijd +/- 1 week

✅ Aangesloten bij Webshop keurmerk
Altijd gratis bezorgd in NL, Belgie vanaf €50,00
✅ Veilige betaalmogelijkheden
21 Dagen retour mogelijk
Persoonlijke aandacht voor elke bestelling

Opgegeven pannen formaat op onze website is gemeten van bovenrand tot bovenrand, opgegeven inhoud tot bovenrand vol.

|

Drievoudig vastgeklinkt, doorn volledig in het heft.
Met het extra scherpe lemmet laten zich niet alleen steaks goed portioneren - een must bij alle vleesgerechten.
Niet geschikt voor Vaatwasser. Messen alleen met de hand reinigen.

Merk Wusthof
Titel steakmes Ikon 12 cm
Serie Ikon
Lengte 12 cm
Artikelnummer CRE10271010531712
Fabrikantnummer 1010531712
EAN code 4002293101682

wuesthof_logo_header

Traditioneel vakmanschap gecombineerd met een sterk innovatief vermogen is al sinds 1814 een garantie voor perfecte kwaliteitsproducten bij het familiebedrijf ED.WUSTHOF DREIZACK WERK KG in Solingen. Het logo met de drietand is al sinds 1895 een symbool van kwaliteit, design en exclusiviteit. Met moderne productietechnieken worden de klassieke messen geproduceerd die bij vele professionals en hobbyisten hoog op hun verlanglijst staan. Maar als toonaangevend merk laat WÜSTHOF zich ook inspireren door andere kookculturen, zoals de Japanse. In het assortiment van WUSTHOF vindt u dan ook diverse santoku's (met aan de zijkanten van het lemmet een kuiltje om gesneden groenten minder aan het lemmet te laten plakken), nakiri's voor het snijden van groenten en yanagiba's voor de bereiding van sashimi en vis. Hoewel de vormen van deze messen anders zijn dan de klassieke Europese, verschilt hun functionaliteit in de basis vaak weinig van elkaar.

Alle messen van WUSTHOF worden gesmeed uit één stuk roestvrij edelstaal met 15 % chroom en 0,5 % koolstof. In 40 bewerkingen ontstaat de perfecte combinatie van bewezen kwaliteit, design en ergonomie die alle WUSTHOF-producten kenmerkt. De messen hebben een hardheid van 58 HRC, blijven dus lang scherp en zijn ook gemakkelijk scherp te houden. Dat is essentieel voor een keukenwerkpaard als een koksmes, dat voor zoveel verschillende taken is ontworpen. WUSTHOF levert een breed scala van messen, van de Classic modellen tot de Xline-serie. Alle WUSTHOF-messen hebben een doorlopend lemmet en een meegesmede krop of zool. De naadloos bevestigde, ergonomisch gevormde heften levert WUSTHOF in diverse formaten. De messen liggen dus altijd comfortabel in de hand, hebben het juiste gewicht, zijn goed in balans en uitstekend te sturen door de vorm van het heft. Elk mes snijdt weer anders, vandaar dat de ergonomische eigenschappen van een mes zo belangrijk zijn. Een koksmes moet zijn als een goede, oude vriend die het je mogelijk maakt om effectief en snel te snijden of te hakken. De keuze voor de messen die je als kok wilt gaan gebruiken is dus een heel persoonlijke en WUSTHOF geeft u in zijn assortiment ook alle ruimte om een perfect mes te kiezen.

Scherp lemmet in elegant hout

De messen uit de IKON-serie strelen de zintuigen met hun bijzondere eigenschappen. Het zeer bijzondere heft van prachtig Afrikaans grenadillehout, wordt gekenmerkt door de unieke houtnerf, waardoor ieder mes een waardevolle blikvanger wordt. Het massieve hout is waterafstotend en is door de hygiënische eigenschappen bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Tegelijkertijd liggen de heften met hun natuurlijke, aangename warme haptiek en ergonomische vorm bijzonder comfortabel in de hand. De unieke geometrie met dubbele krop zorgt voor een optimale balans en garandeert werken zonder de pols overmatig te belasten, ook bij langdurig gebruik. De lemmeten zijn gesmeed van roestvrij chroom-molybdeen-vanadium-staal en maken indruk door de hoge belastbaarheid en de lange levensduur. De door ervaren WÜSTHOFslijpers met de hand gepolijste lemmeten zijn extreem scherp – wat veel plezier geeft bij het snijden.

Download pdf Wusthof Ikon collectie