• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Wokpan kopen? Gratis bezorgd bij Surprise kookgerei

Kenmerken van een wokpan

Een traditionele wokpan heeft een ronde, diepe vorm en  wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het maken van Chinese en Indische gerechten die snel aanbakken tijdens het bakken. Ze moeten dus voortdurend in beweging worden gehouden. Een wokpan leent zich uitstekend voor het al roerende bakken, ook wel roerbakken genoemd. Een wokpan wordt uitgevoerd in verschillende materialen. Alle wokpannen uit het assortiment van Surprise Kookgerei zijn uitgevoerd met de beste materialen.

Voor elke warmtebron de juiste wokpan

Traditioneel wokken doen we meestal op een open vuur zoals gas als warmtebron en al onze wokpannen zijn ideaal hiervoor. Ook zijn onze wokpannen geschikt voor de warmtebron electrisch, keramisch en halogeen. Wel moet de bodem van de wokpan vlak zijn en goed aansluiten met de pit van de warmtebron. Bij het wokken op een inductie warmtebron moet de bodem van de wokpan magnetisch zijn. Dit staat altijd vermeld bij de omschrijving.

Neem het gezin mee op een gastronomische reis naar Indonesie of Thailand en geniet van de klassieke combinatie van warm en zoet - chili, knoflook en kokosmelk. Het grote voordeel van wokmaaltijden is dat het zowel makkelijk, snel als gezond is, wat perfect past in een druk leven.

Lees meer Lees minder
1-12 van 20
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-12 van 20
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Bereidingstechnieken met de wok

Snel braden in de wok

Dit is waarschijnlijk de best bekende en meest populaire bereidingswijze in de Aziatische keuken. Ze beantwoordt volledig aan de huidige tendens van een gezonde voeding. De brede en diepe vorm van de wok biedt de nodige ruimte om de ingrediënten te keren en te verplaatsen naar verschillende temperatuurzones. Op de bodem is de temperatuur het hoogst en worden de ingrediënten snel opgebakken. Op de zijkanten, waar de temperatuur iets lager is, blijven ze warm terwijl andere ingrediënten aan de bereiding worden toegevoegd. Door de kleine bodem van de wok behoeft u maar weinig olie te gebruiken, en alle ingrediënten zijn binnen de kortste tijd gaar. Deze bereidingswijze is dus zeer gezond. Ingrediënten behouden een maximium aan voldoende bestanddelen, kleur en textuur. De meeste wokrecepten zijn klaar in 4 a 5 minuten. Daarom is het belangrijk dat alle ingrediënten klaar zijn voordat u begint te wokken.

Smoren in de wok

In China staat smoren ook bekend als "rood koken" Vele gesmoorde bereidingen bevatten inderdaad een donkere sojasaus die een diepe, rijke kleur aan deze gerechten geeft. Met een hoge, gewelfde en goed passende deksel op de wok kunnen even gemakkelijk grote stukken vlees of kip als kleineren stukjes gesmoord worden. De ingrediënten worden eerst snel gebruind in de olie en smoren daarna onder het deksel met net genoeg vloeistof om niet uit te drogen. Bij gesmoorde gerechten wordt vaak steranijs gevoegd.

Koken in de wok

Soep is al even populair in China als koffie of thee in het Westen. Koken is dan ook een veelgebruikte bereidingswijze. Vlees of vis worden vaak eerst gekookt en daarna in andere bereidingen gebruikt. Het kooknat of de bouillon wordt aangevuld met stukjes groenten, rijst of noedels en als soep geserveerd.

Stomen in de wok

Niets heeft meer smaak dan gestoomde vis, maar ook gestoomde kip is uitstekend. Bamboe stoommandjes zijn al even oud als de wok zelf. U vindt ze in de Chinese speciaalzaken. Ze worden onder meer gebruikt om groenten en rijst gaar te stomen. Let op de maat van de wok als u een stoommand gaat gebruiken. In de gietijzeren wok van Le creuset is het formaat 25,5 cm de grootste maat die gebruikt kan worden.

Frituren in de wok

Frituren is een zeer populaire bereidingswijze in de Chinese keuken. Er bestaat wel een groot verschil tussen frituren in de wok en in een klassieke frituurpan. In de wok wordt slechts heel weinig frituurolie gebruikt. De olie blijft steeds op temperatuur en er kunnen dus zeer snel kleine hoeveelheden in gebakken worden.