Zelf 40 Indonesische loempia’s maken met de Magimix foodprocessor
Ben je dol op zelfgemaakte loempia’s en wil je snel en efficiënt een grote hoeveelheid bereiden? Met de Magimix foodprocessor maak je in een handomdraai 40 krokante Indonesische loempia’s, boordevol smaak en vers gesneden groenten. Ideaal voor feestjes, meal prepping of gewoon als lekkere snack!
Ingrediënten voor 40 loempia’s
- 150 g bosui
- 200 g kipgehakt
- 400 g spitskool
- 500 g geschilde winterwortelen
- 5 theelepels Knorr Aromat
- 4 eetlepels sesamolie
- ¾ theelepel peper
- ¾ theelepel zout
- 2 eetlepels bloem
- 50 ml water
- 40 loempiavellen
- 2 liter zonnebloemolie
Vulling voorbereiden met de Magimix foodprocessor
Stap 1: Hak de bosui grof in stukken en maal deze fijn in de mini-kom van de Magimix (ca. 20 seconden).
Stap 2: Plaats de raspschijf van 4 mm in de grote kom en rasp de wortelen.
Stap 3: Vervang de raspschijf door de plakjesschijf van 2 mm en snijd hiermee de spitskool.
Stap 4: Verhit 3 eetlepels olie in een pan en braad hierin het kipgehakt met 1 theelepel Knorr Aromat goudbruin.
Stap 5: Meng in een grote kom de spitskool, wortelen, bosui, kip, 4 theelepels Knorr Aromat, sesamolie, peper en zout.
Stap 6: Laat het mengsel eventueel uitlekken in een vergiet als het te vochtig is.
Loempia’s vullen en rollen
Stap 1: Meng bloem met water tot een dun papje.
Stap 2: Maak een schone theedoek licht vochtig.
Stap 3: Haal de loempiavellen los van elkaar en bewaar ze onder de theedoek.
Stap 4: Leg een loempiavel met een hoek naar je toe op een werkblad.
Stap 5: Schep 2 eetlepels vulling 4 cm boven de onderste hoek en verdeel over 12 cm.
Stap 6: Vouw de onderste hoek over de vulling, rol tot halverwege op, vouw de zijkanten naar binnen.
Stap 7: Bestrijk de bovenrand met het bloempapje en rol verder op.
Stap 8: Leg de loempia met de naad naar beneden op een dienblad en dek af met folie.
Stap 9: Herhaal dit voor alle vellen.
Loempia’s bakken of invriezen
Verwarm voldoende zonnebloemolie in een pan en frituur de loempia’s aan beide kanten goudbruin. Direct warm serveren.
Tip: Wil je ze bewaren? Vries de ongebakken loempia’s in diepvrieszakjes of vacuümbussen in. Zo blijven ze vers en krokant na het bakken.