Avocado Burger met Gerookte Kaas en Knapperige Aardappelwedges (voor 2 personen)

Avocado Burger met Gerookte Kaas en Knapperige Aardappelwedges (voor 2 personen)

Ingrediënten

Voor de burgers:

  • 400 g rundergehakt
  • 2 briochebroodjes
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 4 blaadjes kropsla
  • 4 plakjes gerookte kaas
  • 1/2 bosui
  • Mosterdmayonaise

Voor de aardappelwedges:

  • 350 g aardappelen
  • Zout
  • Peper
  • Gerookt paprikapoeder
  • Olie om in te frituren

Bereidingswijze

1. Voorbereiden van de ingrediënten

  • Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Verdeel het in twee gelijke ballen.
  • Snijd de bosui, avocado en tomaat in dunne plakjes.
  • Was de sla en dep droog. Zet alles apart.
foto recetaweb1

2. Burgers bakken

  • Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur en vet licht in met olijfolie.
  • Leg een gehaktbal in de pan en druk stevig plat met een smashburger-tool of een stevige spatel.
  • Laat bakken zonder te bewegen tot zich een korst vormt. Draai om en bak de andere kant goudbruin.
foto recetaweb2

3. Burgers opmaken

  • Snijd de briochebroodjes doormidden en rooster de snijkanten tot ze goudbruin zijn.
  • Besmeer beide helften met mosterdmayonaise.
  • Beleg de onderste helft met een blaadje sla, plakje tomaat, wat bosui en een plak gerookte kaas.
  • Leg hierop de warme burger, gevolgd door nog een plak kaas, extra mosterdmayonaise (optioneel) en plakjes avocado.
  • Dek af met de bovenkant van het broodje.
foto recetaweb3

4. Aardappelwedges bereiden

  • Schil de aardappelen en snijd ze in grove partjes.
  • Verhit olie in een frituurpan of diepe pan tot ongeveer 180°C.
  • Frituur de aardappelwedges goudbruin en knapperig.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout, peper en gerookt paprikapoeder.
foto recetaweb4

5. Serveren

  • Serveer de avocado burger warm, met een royale portie knapperige aardappelwedges aan de zijkant.

Eet smakelijk!

foto recetaweb7

Vergelijkbare berichten