Kip in Kokossaus maken met de Magimix Cook Expert: Opor Ajam recept

Kip in Kokossaus maken met de Magimix Cook Expert: Opor Ajam recept

Ben je op zoek naar een smaakvol Indonesisch gerecht dat eenvoudig te bereiden is met de Magimix Cook Expert? Probeer dan deze heerlijke Opor Ajam, oftewel kip in romige kokossaus. Dit authentieke gerecht zit boordevol kruidige smaken en is perfect voor een doordeweekse maaltijd of als onderdeel van een feestelijk diner. Met de Magimix Cook Expert bereid je deze klassieker moeiteloos én snel.


Wat is Opor Ajam?

Opor Ajam is een Indonesisch kipgerecht waarbij kip langzaam wordt gegaard in een geurige saus van kokosmelk, specerijen en kruiden. Het is romig, kruidig en mild van smaak. Dankzij de Cook Expert van Magimix hoef je zelf nauwelijks te roeren of te letten op timing – het apparaat doet het werk voor je.


Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 3 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 eetlepel djinten (komijnpoeder)
  • 6 kemirienoten
  • 1 theelepel trassie (garnalenpasta)
  • 2 theelepels tamarinde
  • 3 schijfjes laos
  • 1 sereh (citroengras, gekneusd)
  • 3 salambladeren (Indonesische laurier)
  • 500 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • 6 braadkipstukken of kipfilets
  • 50 ml olie

Bereiding met de Magimix Cook Expert

  1. Doe in de rvs-kom van de Magimix Cook Expert 2 eetlepels olie, sjalotjes, knoflook, ketoembar, djinten, kemirienoten, trassie en tamarinde.
  2. Stel het EXPERT-programma in op 2 minuten / snelheid 15 / 0°C om alles fijn te malen.
  3. Vervolgens stel je het EXPERT-programma opnieuw in op 2 minuten / snelheid 1A / 120°C om de kruiden te fruiten.
  4. Voeg laos, sereh, salambladeren, kokosmelk, water, suiker en zout toe.
  5. Stel het EXPERT-programma in op 2 minuten / snelheid 1A / 95°C.
  6. Braad ondertussen de kip aan in een koekenpan met de resterende olie.
  7. Voeg de kip toe aan de kokossaus in de Magimix en stel het EXPERT-programma in op 30 minuten / snelheid 0 / 95°C.

Serveeradvies

Serveer de Opor Ajam met geurige pandanrijst of lontong (geperste rijst). Garneer met gebakken uitjes en eventueel een gekookt eitje voor een traditionele Indonesische touch.


Waarom koken met de Magimix Cook Expert?

  • Tijdbesparend: geen omkijken naar het koken
  • Eenvoudig te reinigen dankzij de RVS-kom
  • Altijd een perfect resultaat, ook bij ingewikkelde gerechten
  • Veelzijdig apparaat: van stomen tot sauteren

Ontdek meer Indonesische recepten

Heb je genoten van deze Opor Ajam? Bekijk dan ook onze andere recepten die perfect te bereiden zijn met de Magimix Cook Expert. Jij tovert de lekkerste gerechten op tafel.

Vergelijkbare berichten