• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Le Creuset

Le Creuset pannen

Braden, stoven en stomen doet u in een pan van Le Creuset. Deze pannen van uitzonderlijke kwaliteit zijn gemaakt van geëmailleerd gietijzer.  Gietijzer heeft de eigenschap de warmte langzaam op te nemen en te geleiden om het vervolgens gelijkmatig af te staan. Dit betekent dat bij verwarming op een gematigd vuur de warmte door de hele pan wordt verspreid. Hierdoor blijven smaak- en voedingsstoffen optimaal behouden. Welke warmtebron u ook gebruikt, het gerecht blijft nog geruime tijd op temperatuur nadat de pan niet meer verhit wordt. Door de geëmailleerde lagen op de Le Creuset pannen worden geen smaak- of geurstoffen opgenomen en zijn de pannen van Le Creuset extra glad en gemakkelijk te reinigen.

Oorsprong

Le Creuset is opgericht in de Franse stad Fresnoy-le-Grand in Picardie, strategisch gelegen op een kruispunt van transportroutes voor ijzer, cokes en zand. Armand Desaegher en Octave Aubecq openden hun gieterij in 1925. In datzelfde jaar produceerden zij de eerste cocotte, de basis voor de uitgebreide sortering Le Creuset pannen die nu op de markt is. In 1939 introduceert Le Creuset de gepatenteerde Doufeu. Een pan waarbij tijdens het koken de condens terug druppelt naar de bodem.

In 1995 begon Le Creuset met het verkennen van nieuwe productcategorieën, zoals roestvrij staal, steengoed, siliconen, emaille op staal, textiel en gesmeed hard-geanodiseerd aluminium.

Productie

Om de zeer hoge kwaliteit van de producten te garanderen wordt iedere stap van het productieproces van de pannen nauwkeurig gecontroleerd. De pannen worden met de hand gemaakt door gietijzer in een mal van zand te gieten. De zandmalllen worden eenmalig gebruikt, waardoor iedere Le Creuset pan uniek is. Na het gieten worden de pannen met de hand geschuurd en gepolijst. De Le Creuset pannen worden afgewerkt met een bijna niet te beschadigen ondoordringbare laag emaille. De gekleurde Le Creuset pannen hebben drie lagen emaille. Deze pannen zijn behalve voor bakken en stoven ook zeer geschikt als kookpannen. De zwarte stoofpannen zijn met één laag geëmailleerd.

Gebruik

Le Creuset pannen zijn geschikt voor iedere warmtebron. In de gekleurde Le Creuset pannen kunt u de lekkerste gerechten klaarmaken. U kunt in deze pannen zowel braden, stomen, stoven en koken. Niet voor niets wordt de Haute Cuisine uit Frankrijk gezien als de bakermat voor het goede koken. Met de Franse Le Creuset pannen tovert u een fantastische maaltijd op tafel.

Modellen

Ben je op zoek naar hoogwaardige kookgerei? Dan is Le Creuset een merk dat je niet mag missen.

Dit Franse merk staat bekend om zijn hoogwaardige pannen van geëmailleerd gietijzer, die zorgen voor een perfecte warmteverdeling en geschikt zijn voor alle warmtebronnen. Maar welke pannen biedt Le Creuset precies en welke zijn geschikt voor jouw keuken? In deze blog geven we je een overzicht van de verschillende pannen van Le Creuset.

Koekenpannen

Le Creuset biedt een breed scala aan koekenpannen, variërend in grootte en vorm. De pannen zijn gemaakt van duurzaam geëmailleerd gietijzer en zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Dankzij de perfecte warmteverdeling en anti-aanbaklaag bak je met gemak de lekkerste gerechten.

Braadpannen

Een braadpan is onmisbaar in elke keuken en Le Creuset heeft een breed scala aan braadpannen om uit te kiezen. Of je nu een kleinere pan nodig hebt voor het bereiden van stoofgerechten voor één persoon of een grotere pan voor het bereiden van een feestmaal voor de hele familie, Le Creuset heeft het allemaal.

Stoofpannen

Stoofgerechten zijn ideaal voor de koudere maanden en met de stoofpannen van Le Creuset bereid je de lekkerste stoofgerechten met gemak. De pannen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en zijn geschikt voor alle warmtebronnen.

Wokpannen

Een wokpan is onmisbaar als je graag Aziatische gerechten bereidt. De wokpannen van Le Creuset zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Dankzij de perfecte warmteverdeling bak je gemakkelijk de lekkerste roerbakgerechten.

Braadsledes

Wil je graag een hele kip of kalkoen bereiden? Dan is een braadslede van Le Creuset de ideale oplossing. De braadsledes zijn gemaakt van duurzaam geëmailleerd gietijzer en zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Dankzij de perfecte warmteverdeling wordt je gerecht gelijkmatig gaar.

Naast de geëmailleerde gietijzeren pannen biedt Le Creuset ook de Magnetik multi-ply rvs serie aan. Deze serie bestaat uit hoogwaardige roestvrijstalen pannen met een meerlaagse opbouw voor een optimale warmteverdeling. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, en zijn voorzien van handige maatverdeling aan de binnenzijde.

De Le Creuset Magnetik multi-ply rvs serie omvat onder andere koekenpannen, sauteerpannen, steelpannen en kookpannen in verschillende maten. Dankzij het roestvrijstaal en het speciale ontwerp zijn de pannen gemakkelijk schoon te maken en blijven ze ook na veelvuldig gebruik mooi glanzend.

Of je nu een professionele chef-kok bent of gewoon op zoek bent naar hoogwaardige pannen voor thuisgebruik, de Le Creuset Magnetik multi-ply rvs serie biedt de perfecte oplossing.

Conclusie Le Creuset biedt een breed scala aan hoogwaardige pannen voor elke keuken. Of je nu op zoek bent naar een koekenpan, braadpan, stoofpan, wokpan of braadslede, Le Creuset heeft het allemaal. Dankzij het duurzame geëmailleerde gietijzer en de perfecte warmteverdeling bak en braad je met gemak de lekkerste gerechten. Bestel nu je Le Creuset pan en ontdek het zelf!