• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Nivona Claris waterfilter 1 stuk

€ 16,50 incl. BTW
Voorraadartikel. Voor 14:00 besteld, vandaag verzonden*
Beschikbaarheid

✅ Aangesloten bij Webshop keurmerk
21 Dagen retour mogelijk
Persoonlijke aandacht voor elke bestelling
✅ Elke bestelling veilig en stevig verpakt
Sinds 2001 uw betrouwbare partner
✅ €4,95 verzendkosten, vanaf €50,00 gratis bezorgd

Nivona Claris waterfilter

Ook geschikt voor alle Bosch TCA espressomachines, maar ook Krups, Siemens en AEG

Met het NIVONA Claris ontkalkingsfilter zorgt u voor heerlijk fris water voor een lekkere kop koffie en een langere levensduur van uw machine.
Het NIVONA Claris waterfilter is ontworpen om het water in de tank te zuiveren. Ook al gebruikt u een filter, er blijft na zuivering een waterhardheid over van 5 tot 6 °dH (deutsche Härte) over, precies conform de norm van het waterleidingbesluit. Darnaast bevat te zacht water te weinig calcium. Teveel calcium is niet goed, maar ook door te weinig calcium kan schade ontstaan aan de machine of haar onderdelen. Ook is een bepaalde hardheid gewenst voor goede koffie en goede gezondheid.


De leidingen in machine blijven dus niet vrij van kalkaanslag. U dient het apparaat nog minstens 2 x per jaar te ontkalken. Hiervoor kunt u het filter uit schakelen in het programma van uw machine en, om een nare nasmaak te voorkomen, voor het ontkalken het filter uit het apparaat verwijderen.
NIVONA Claris waterfilters zijn alleen  hebben alleen zin wanneer de gemeten waterhardheid hoger is dan 12 °dH. Is uw water zachter, dan kunt u zelf de afweging maken om deze kostbare filters te gebruiken want het voegt aan de kwaliteit van de koffie niets toe. Het ontkalken van de machine is bij een waterhardheid < 12 °dH vele malen goedkoper dan het gebruik van Claris waterfilters.
Geschikt voor alle NIVONA Volautomaten Levensduur; ± 50 liter of maximaal 2 maanden (+/- 300 a 320 kopjes koffie)

Merk Nivona
Titel claris waterfilter 1 stuk
Artikelnummer NIRF700
Fabrikantnummer NIRF700
EAN code 4260083467046