Help, mijn Magimix keukenmachine werkt niet meer

Help, mijn Magimix keukenmachine werkt niet meer

De kans dat uw Magimix motor defect is, is zeer, zeer klein. U kunt de volgende handeling uitvoeren om dit te testen.

 • Haal de grote mengkom en deksel van de motor
 • Druk de On knop in en druk met een kleine pen of schroevendraaier de beveiliging ontgrendeling in (dat is het witte kleine puntje op de behuizing waar normaal de greep van de grote mengkom op staat)
 • De kans is zeer groot dat de motor gaat draaien dus pas op de draaiende as, als de motor draait dan zit het probleem in het niet goed plaatsen of werken van de mengkom of deksel
 • Plaats de grote mengkom op de machine totdat deze met de greep recht boven de beveiliging ontgrendeling staat, plaats nu het deksel zonder XL duwer totdat de greep aansluit op de greep van de mengkom, druk nu de XL duwer in het deksel en kijk in de grepen of u daar de pennen naar beneden ziet bewegen, deze horen uiteindelijk de beveiliging op de motor te ontgrendelen. U kunt het ook van de machine af testen, zet de mengkom, deksel en dan pas de XL duwer in elkaar, onderaan de greep van de mengkom moet dan een pin uitkomen.
 • Als de motor bij de test niet draait dan zal de motor nagekeken moeten worden door de technische dienst, de aankoopnota is bij garantie van belang.
magimix motor defect testen
Motor defect testen

Langer plezier met de kunststof accessoires van de Magimix foodprocessor

 • De Magimix kunststof accessoires mogen gereinigd worden in de vaatwasser maar wij adviseren dit toch met de hand af te spoelen direct na gebruik. Uiteraard is een vaatwasser makkelijk maar veel wordt er niet mooier op. Door de combinatie van etensresten, vaak agressief reinigingsmiddel en de hoge temperatuur kunnen niet zichtbare haarscheurtjes in de mengkom van het gebruik verder doorscheuren door uitzetten en krimpen. De kunststof accessoires worden daardoor ook sneller dof. Tegenwoordig worden de materialen van Tritan kunststof gemaakt wat erg sterk is maar het blijft niet onbreekbaar. Gelukkig zijn de onderdelen minimaal 30 jaar na te leveren.
 • Nog een belangrijke  tip voor langer plezier van uw materialen is voor het plaatsen van het deksel of voor het verwijderen van het deksel eerst de XL-duwer te verwijderen, de beveiliging ontgrendeling wordt dan vrij gemaakt. Het deksel zal dan ook altijd soepeler en beter aansluiten op de mengkom. Even aanleren maar het is voor de kunststof materialen beter op langere termijn.
 • Gaat u werken met ingrediënten die veel kleurstof bevatten zoals wortel of rode biet, spoel uw mengkom dan eerst even af onder de kraan, de kleine niet zichtbare haarscheurtjes worden dan enigszins afgesloten en nemen dan minder van de kleurstof op.
 • Hou het deksel niet vast tijdens het werken met bijvoorbeeld een snijschijf, de machine heeft een automatische ontgrendeling als de inhoud van de mengkom zijn maximum heeft bereikt. Het deksel zal dan openschieten door de tegendruk in de kom, als u het deksel vasthoudt dan kan hier overheen gegaan worden waardoor alles sneller slijt.
 • Laat ook zoveel mogelijk de machine en de zwaartekracht het werk doen, eventueel lichte druk uitoefenen op een ingrediënt in de invoerbuis. Dus niet proberen de ingrediënten in een seconde er doorheen te drukken. Dit resulteert in een onbalans van de schijven.
 • Snij ingrediënten ook altijd klein genoeg zodat ze vrij in de vulschacht passen en dus zelf op de snijschijf vallen, zodra u de ingrediënten er doorheen moet drukken omdat ze anders blijven hangen zal er sneller schade optreden aan bijvoorbeeld een snijschijf en snijrooster van de blokjes- en staafjeskit.

Vergelijkbare berichten