• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal
Filters
(1)

Prijs categorie

Wusthof messen

WUSTHOF: klassiek, elegant, innovatief, puur snijplezier

Traditioneel vakmanschap gecombineerd met een sterk innovatief vermogen is al sinds 1814 een garantie voor perfecte kwaliteitsproducten bij het familiebedrijf ED.WUSTHOF DREIZACK WERK KG in Solingen. Het logo met de drietand is al sinds 1895 een symbool van kwaliteit, design en exclusiviteit. Met moderne productietechnieken worden de klassieke messen geproduceerd die bij vele professionals en hobbyisten hoog op hun verlanglijst staan. Maar als toonaangevend merk laat WÜSTHOF zich ook inspireren door andere kookculturen, zoals de Japanse. In het assortiment van WUSTHOF vindt u dan ook diverse santoku's (met aan de zijkanten van het lemmet een kuiltje om gesneden groenten minder aan het lemmet te laten plakken), nakiri's voor het snijden van groenten en yanagiba's voor de bereiding van sashimi en vis. Hoewel de vormen van deze messen anders zijn dan de klassieke Europese, verschilt hun functionaliteit in de basis vaak weinig van elkaar.

Een gewild geschenk

Bent u verlegen om een bijzonder geschenkidee, denk dan zeker eens aan een set WUSTHOF-messen als blijk van uw affectie en waardering, want WUSTHOF-messen worden gewaardeerd om hun esthetische vormgeving en perfecte afwerking. Ze zijn niet alleen gewild om hun reputatie en hun design, maar zeker ook omdat elke kookenthousiast weet, dat je met een WUSTHOF-mes een kampioen in huis hebt, die je niet in de steek laat. Zo is een Aziatische messenset, bestaande uit een santoku en een groentemes een mooie startset voor een beginnende hobbykok.

Exclusiviteit

Een blijk van erkenning van WUSTHOF als toonaangevend merk, is de exclusieve samenwerking sinds 2004 met de internationaal bekende kookacademie “Le Cordon Bleu”, eigendom van André Cointreau. Deze samenwerking resulteerde in de innovatieve WUSTHOF DREIZACK-messenserie Le Cordon Bleu. Deze serie kenmerkt zich door de dunne lemmeten. Deze tot wel 30 % lichtere messen, zijn geschikt voor jeugdige koks-in-ontwikkeling en ieder die prettiger werkt met een lichter mes. Dat WUSTHOF tevens oog heeft voor de trends in de markt, bewijst de geheel in edelstaal uitgevoerde serie Culinar.

Innovatieve technologie

Alle messen van WUSTHOF worden gesmeed uit één stuk roestvrij edelstaal met 15 % chroom en 0,5 % koolstof. In 40 bewerkingen ontstaat de perfecte combinatie van bewezen kwaliteit, design en ergonomie die alle WUSTHOF-producten kenmerkt. De messen hebben een hardheid van 58 HRC, blijven dus lang scherp en zijn ook gemakkelijk scherp te houden. Dat is essentieel voor een keukenwerkpaard als een koksmes, dat voor zoveel verschillende taken is ontworpen. WUSTHOF levert een breed scala van messen, van de Classic modellen tot de Xline-serie. Alle WUSTHOF-messen hebben een doorlopend lemmet en een meegesmede krop of zool. De naadloos bevestigde, ergonomisch gevormde heften levert WUSTHOF in diverse formaten. De messen liggen dus altijd comfortabel in de hand, hebben het juiste gewicht, zijn goed in balans en uitstekend te sturen door de vorm van het heft. Elk mes snijdt weer anders, vandaar dat de ergonomische eigenschappen van een mes zo belangrijk zijn. Een koksmes moet zijn als een goede, oude vriend die het je mogelijk maakt om effectief en snel te snijden of te hakken. De keuze voor de messen die je als kok wilt gaan gebruiken is dus een heel persoonlijke en WUSTHOF geeft u in zijn assortiment ook alle ruimte om een perfect mes te kiezen.

Wusthof Classic Ikon serie

Elegant. Beweeglijk en robuust.

De CLASSIC IKON-serie combineert perfecte ergonomie, optimale balans en uiterst scherpe lemmeten met een tijdloos ontwerp. De lemmeten worden voor het slijpen op basis van een door WÜSTHOF gepatenteerde PEtecprocedure met een laser opgemeten, waardoor de optimale snijhoek voor de allerbeste scherpte wordt geslepen. Door de speciale kropvorm hebben de messen een aangename balans en liggen door de ergonomisch gevormde heften aangenaam in de hand. De bekleding van de heften is van speciaal kunststof, waardoor ze zeer hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden zijn. Ze worden aanbevolen voor hobby- en professionele koks voor dagelijks gebruik bij het koken, zonder overbelasting van de hand. Trouwens: CLASSIC IKON is het mes dat wordt gebruikt door het Duitse nationale koksteam.

De URBAN FARMER messenserie voor stadstuinierders en iedereen die dat wil worden.

De bereiding van een gerecht begint niet pas bij de snijplank, maar al op de velden en tuinen waar verse groenten en fruit met de tijd rijpen. Meer dan de helft van de wereldbevolking leeft ondertussen niet meer op het platteland maar in de stad. In de meeste grote steden is de onbebouwde grond schaars. Het alternatief voor stedelingen heet Urban Farming. Op het balkon, op daktuinen of in kleine gehuurde percelen aan de rand van de stad, er wordt met enthousiasme verbouwd, gezaaid en geoogst.

Urban Farming is een levenshouding. 

De nieuwe WÜSTHOF-messenserie drukt dit levensgevoel uit.
De messen uit deze serie zijn net zo veelzijdig als iedere handgreep die nodig is om het verse genot vanuit de aarde op het bord te brengen. De messen uit deze unieke serie begeleiden de eigen teelt van verse producten bij de oogst en bereiding tot aan het consumeren van de producten. Voor mensen die in de stad wonen en een passie hebben voor verse etenswaren, eigen tuinen en natuurlijke, gezonde voeding. Voor mensen voor wie koken om te beleven en te ontdekken, gepaard met het verlangen om zich weer met etenswaren te kunnen verbinden.

De juiste messen voor iedere taak.

URBAN FARMER-messen zijn zowel indoor als outdoor te gebruiken. Het oogstmes en de machete dienen voor de teelt en oogst van groenten en kruiden. Het oogstmes met de markante curve op het puntje is dankzij deze unieke lemmetvorm perfect om fruit en kleinere groenten mee te oogsten, schoon te maken en te schillen. De zware machete gecombineerd met een golfsnede en fijne snijrand vormt het optimale instrument om grote groenten of complete slakroppen mee te oogsten, plantgaten mee te graven of plantenbedden mee te onderhouden.

Voor de voorbereiding is er een broodmes, een worstmes, een Santokumes en twee kookmessen in verschillende groottes. Na de voorbereiding en bereiding is het tijd om te genieten, vergezeld door het groentemes en de vierdelige steakmessenset.

Weerbestendig, blijvend en duurzaam.

De messen uit de serie overtuigen door unieke voordelen. De scherpe lemmeten zijn uit een exclusieve, koolstofrijke en roestvrije staal- en metaallegering vervaardigd en hebben een hardheidstest ondergaan. De messen hebben daarom randen die lang meegaan, flexibel en eenvoudig te slijpen zijn. De handgrepen liggen aangenaam in de hand, zijn gemaakt uit thermobeuk en zijn buitengewoon robuust en comfortabel. De niet-beklede heften, vervaardigd uit duurzaam geproduceerd, hoogwaardig beukenhout, hebben bij de productie een warmtebehandeling ondergaan om de langdurige houdbaarheid te garanderen en ze waterafstotend te maken. De krop tussen lemmet en heft bestaat uit antislip "softtouch" TPE, een sterke speciale kunststof die zelfs bij nattigheid voor zowel veiligheid en een eenvoudige hantering zorgt.

Wusthof Epicure serie

Doordacht tot in de puntjes

Bij alle EPICURE messen is het lemmet breder vormgegeven, waardoor er meer gewicht op het snijgoed wordt uitgeoefend en ze duidelijk efficiënter werken. De bredere vorm zorgt bovendien voor meer veiligheid en voelbaar meer precisie bij het snijden: de bredere raakvlakken bieden niet alleen meer controle bij het sturen van het mes, maar helpen ook het snijgoed snel en zonder morsen naar de pan te transporteren. Dat maakt EPICURE zo bijzonder: goede ideeën – perfect vormgegeven.

Balans gecombineerd met duurzaamheid en precisie

EPICURE is het keukengereedschap dat alle uitdagingen in de keuken aankan. Het verenigt de verworvenheden van twee grote filosofieën: de efficiëntie en lichtheid van Japanse messen gecombineerd met Duitse kwaliteit en veiligheid. Zo vertegenwoordigt EPICURE een nieuw type mes dat bij alle kookstijlen past en een nieuwe standaard zet op het gebied van functionaliteit en prestatie.
De nieuw vormgegeven krop en de innovatieve vormgeving zorgen ervoor dat bij elk van onze EPICURE modellen de massa optimaal rond het centrum van het mes is verdeeld. Rond dit zwaartepunt beweegt het mes neutraal. Dit zorgt voor meer beweeglijkheid tijdens het snijden en ontziet de pols.

De essentie in perfectie

Bij de ontwikkeling van EPICURE hebben we consequent al het overbodige weggelaten en al het noodzakelijke geoptimaliseerd. Het profiel van het handvat – in het voorste deel vrij breed gevormd en naar achter toe smal toelopend – is aangepast aan de natuurlijke grijpbeweging van de hand. Daardoor wordt de onderhandse grijphouding ergonomisch ondersteund. Ook voor een bovenhandse greep is EPICURE optimaal gevormd: de nieuw vormgegeven krop beschermt de vingers efficiënt, zodat deze niet in aanraking komen met het scherpe lemmet, en zorgt voor een uitstekende controle en veiligheid.

Van nature innovatief

Een bijzonder kenmerk van de EPICURE serie: het materiaal van het heft bestaat uit natuurlijke vezels en hars. Hierdoor ontstaat het aangename gevoel van hout, terwijl het net zo robuust en hygiënisch is als kunststof. Daarmee past het perfect in de EPICURE traditie: het combineert het beste van twee werelden en scoort dankzij zijn emissievrije productieproces hoog op het gebied van duurzaamheid en milieu.

Staal, state of the art

Ruggengraat en ziel van de EPICURE messen is de eenheid van lemmet, krop en angel, gemaakt van één enkel stuk hooggelegeerd X50CrMoV15 messenstaal. Bepalend voor de scherpheid en duurzaamheid is de uitstekende kwaliteit van het staal, die door het smeden en het daaropvolgende hardingsproces nog eens een extra dimensie krijgt. Met 58°HRC beschikken EPICURE messen over een hardheid die zowel maximale alsook langdurige scherpheid evenals flexibiliteit en goede bijslijpeigenschappen garandeert.

Scherpheid op maat

Om elk lemmet de hoogst mogelijke beginscherpheid te geven, hebben wij de PEtec-slijptechniek ontwikkeld. Daarbij worden de lemmeten voor het slijpproces één voor één door een laser opgemeten. Door deze extra stap wordt gegarandeerd dat tijdens het slijpen zelfs met de meest kleine afwijkingen qua vorm en dikte rekening kan worden gehouden. Elk afzonderlijk lemmet krijgt daardoor een optimale slijphoek van 15°, zodat het aan de WÜSTHOF-norm voldoet.

Wusthof Silverpoint serie

Scherp, duurzaam, overtuigend – voor alles wat u wilt snijden

De lemmeten van de SILVERPOINT-messen worden met een precisielaser uit speciaal roestvrij staal gesneden.  Vervolgens worden ze met de beproefde, in meer dan 200 jaar opgebouwde technische knowhow van WÜSTHOF verwerkt tot zeer solide beginnersmessen voor jonge koks. De messen glijden met hun optimale scherpte perfect overal doorheen en overtuigen doordat ze lang scherp blijven. De heften van speciaal zwart kunststof zijn naadloos gemonteerd, geschikt voor de vaatwasmachine, waardoor er wat betreft de hygiëne niets te wensen overblijft. De messen hebben een optimale balans en liggen aangenaam in de hand, daardoor worden uw polsen niet overbelast tijdens het snijden.

Lees meer Lees minder
1-9 van 9
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-9 van 9
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48