• 21 dagen retourrecht
  • NL Gratis verzonden
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Hapjespan

1-11 van 11
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-11 van 11
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Een hapjespan is een soort koekenpan met een hoge rand. Deze hoge rand maakt de pan uitermate geschikt voor het bereiden van eenpansrechten en het sauteren van vlees of vis. Je kunt alle ingrediënten namelijk met gemak omscheppen zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets over de rand gaat. Daarnaast kun je een hapjespan ook gewoon gebruiken om eieren of pannenkoeken in te bakken. Een hapjespan is dus een enorm handige en praktische pan die niet in je keuken mag ontbreken. Bekijk ons assortiment hier en kies welke hapjespan het beste bij je past.

Wat kan je allemaal met een hapjespan?

De hapjespan is misschien wel de meest veelzijdige pan die er is. Je kan hem voor ontzettend veel dingen gebruiken. Ter inspiratie zetten we hier een aantal voorbeelden op een rijtje:

De hapjespan is ideaal voor het opwarmen van restjes. Gooi ze samen in de pan, even opbakken en klaar is je maaltijd!

Een hapjespan kan je ook als een gewone koekenpan gebruiken. Denk aan het bakken van pannenkoeken en eieren of het maken van wentelteefjes.

De hapjespan is ideaal voor het sauteren van vlees, vis en groenten. Door de hoge rand hoef je niet bang te zijn dat je ingrediënten over de rand gaan als je ze omschept.

Hapjespannen zijn perfect voor het bereiden van eenpansgerechten. Denk aan het maken van risotto, nasi of een lekkere curry. Het grote voordeel? Je hoeft maar één pan af te wassen.

Door de hoge en rechte rand zijn hapjespannen ook zeer geschikt voor het aanbraden van vlees. Leg een rollade bijvoorbeeld tegen de zijkant van de pan aan, en je stuk vlees zal een stuk sneller dichtschroeien.

Heb je een hapjespan met deksel, dan kan je deze zelfs gebruiken als stoofpan. Voeg wat vocht toe, doe de deksel op de pan en laat lekker sudderen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hapjespan?

Een eerste stap bij het uitzoeken van een hapjespan is bedenken waar je hem voor wil gebruiken. Ben je van plan om hem ook als stoofpan te gebruiken? Kies dan een hapjespan met deksel. Daarnaast is er de keuze tussen een rechtopstaande of een ronde rand. Wil je vooral vlees aanbraden? Dan is de rechtopstaande rand misschien gemakkelijker voor je. En last but not least: kijk bij de details van onze hapjespannen welke voor jouw warmtebron geschikt zijn.  

  • Dit kan je maken met je hapjespan

    Geplaatst op 23-08-2019

    Een hapjespan is een zeer veelzijdige pan, die perfect is voor het maken van eenpansgerechten. Probeer het uit met dit heerlijke Jambalaya recept. Waan jezelf in New Orleans met deze kruidige Cajun/Creoolse rijstschotel die zijn oorsprong heeft in het Zuiden van de Verenigde Staten. Jambalaya doet een beetje denken aan paella. Dit recept is losjes gebaseerd op de Creoolse variant, met de toevoeging van tomaten en garnalen. Het is een heerlijk smeuïg gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Tip: maak lekker veel. De restjes bak je de volgende dag zo weer op in je hapjespan. Dan smaakt het eigenlijk nog lekkerder!