• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Zeer ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal
Filters
(1)

Le Creuset

Le Creuset pannen

Braden, stoven en stomen doet u in een pan van Le Creuset. Deze pannen van uitzonderlijke kwaliteit zijn gemaakt van geëmailleerd gietijzer.  Gietijzer heeft de eigenschap de warmte langzaam op te nemen en te geleiden om het vervolgens gelijkmatig af te staan. Dit betekent dat bij verwarming op een gematigd vuur de warmte door de hele pan wordt verspreid. Hierdoor blijven smaak- en voedingsstoffen optimaal behouden. Welke warmtebron u ook gebruikt, het gerecht blijft nog geruime tijd op temperatuur nadat de pan niet meer verhit wordt. Door de geëmailleerde lagen op de Le Creuset pannen worden geen smaak- of geurstoffen opgenomen en zijn de pannen van Le Creuset extra glad en gemakkelijk te reinigen.

Oorsprong

Le Creuset is opgericht in de Franse stad Fresnoy-le-Grand in Picardie, strategisch gelegen op een kruispunt van transportroutes voor ijzer, cokes en zand. Armand Desaegher en Octave Aubecq openden hun gieterij in 1925. In datzelfde jaar produceerden zij de eerste cocotte, de basis voor de uitgebreide sortering Le Creuset pannen die nu op de markt is. In 1939 introduceert Le Creuset de gepatenteerde Doufeu. Een pan waarbij tijdens het koken de condens terug druppelt naar de bodem.

In 1995 begon Le Creuset met het verkennen van nieuwe productcategorieën, zoals roestvrij staal, steengoed, siliconen, emaille op staal, textiel en gesmeed hard-geanodiseerd aluminium.

Productie

Om de zeer hoge kwaliteit van de producten te garanderen wordt iedere stap van het productieproces van de pannen nauwkeurig gecontroleerd. De pannen worden met de hand gemaakt door gietijzer in een mal van zand te gieten. De zandmalllen worden eenmalig gebruikt, waardoor iedere Le Creuset pan uniek is. Na het gieten worden de pannen met de hand geschuurd en gepolijst. De Le Creuset pannen worden afgewerkt met een bijna niet te beschadigen ondoordringbare laag emaille. De gekleurde Le Creuset pannen hebben drie lagen emaille. Deze pannen zijn behalve voor bakken en stoven ook zeer geschikt als kookpannen. De zwarte stoofpannen zijn met één laag geëmailleerd.

Gebruik

Le Creuset pannen zijn geschikt voor iedere warmtebron. In de gekleurde Le Creuset pannen kunt u de lekkerste gerechten klaarmaken. U kunt in deze pannen zowel braden, stomen, stoven en koken. Niet voor niets wordt de Haute Cuisine uit Frankrijk gezien als de bakermat voor het goede koken. Met de Franse Le Creuset pannen tovert u een fantastische maaltijd op tafel.

Modellen

Le Creuset loopt voorop in keukentrends. De pannen zijn in veel verschillende modellen en moderne kleuren verkrijgbaar.

Naast de overbekende Le Creuset pannen zijn er ook keukenhulpjes, kookboeken en keramiek van het merk verkrijgbaar. Het kleurige kookgerei staat al meer dan 50 jaar garant voor kwaliteit en stijl in de keuken.

Kwaliteit en duurzaamheid 
Naast de zeer lange gebruiksduur zijn de Le Creuset pannen 100% recycleerbaar en energiezuinig.
Le Creuset geeft sinds 2001 levenslange garantie op alle producten van geëmailleerd gietijzer en 5 jaar op de producten van overige materialen. 

Kijk op de website van Surprise kookgerei voor het uitgebreide assortiment pannen en andere huishoudelijke artikelen van Le Creuset.

Lees meer Lees minder
1-12 van 585
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-12 van 585
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48