• 21 dagen retourrecht
  • Lage verzendkosten
  • Ruim assortiment
  • Winkel in Roosendaal

Samura Sultan Damascus 67

Sultan messen zijn ideaal voor het bereiden van gerechten uit de oosterse keuken, het snijden van groenten en vlees. De langwerpige bladrandvorm is handig voor het ontbenen en snijden van vlees en karkas. De collectie bestaat uit twee koksmessen (164 mm en 159 mm).

Het lemmet is gemaakt van ultrasterk 67-laags Damascus-staal. De bladen hebben hun vormen afgeleid van klassieke Aziatische pichaks - Tugri en Kayik. Dankzij de rechte punt is het mes van de  Tugri handig om in te snijden en maakt het vaak deel uit van het slagersgereedschap. Kayik heeft zijn boogvormig lemmet versmallend naar de punt, en dus ideaal om te villen en te ontbenen. Met beide messen kunt u ook algemene snijhandelingen uitvoeren zoals groenten snijden.

Het handvat van de Sultan serie is gemaakt van een geavanceerd ultra-G-10 materiaal dat wordt gebruikt in toeristische en survivalmessen, waarbij de gebogen kont extra rust creëert bij het snijden. In Centraal-Azië doen koks de meeste keukenbewerkingen - van snijden tot het fijn snijden van allerlei producten - met slechts één mes. Daarom zijn de messen van de Samura Sultan echt multifunctioneel en kunnen het complete messen arsenaal in de keuken vervangen!

Lees meer Lees minder

Op dit moment staan er geen producten online in deze categorie, gebruik een andere zoekterm of neem contact met ons op!